UUSIMMAT

Kimpassa on kivempaa: Näitä 10 peliä suosittelemme niille, jotka haluavat pelata kavereiden kanssa, mutta räiskintä ei kiinnosta

16.04.2020 12:10 | Muropaketin toimitus

Suosituimmat verkkopelit ovat räiskintää täynnä, mutta sosiaaliset pelit tarjoavat paljon muutakin. Kokosimme listalle kymmenen esimerkkiä peleistä, joita voi pelata kavereiden kanssa, vaikka ammuskelu ei kiinnostaisi.

Koronapandemian aikana monet kaipaavat tapoja viettää aikaa ystäviensä kanssa, ja pelit tarjoavat siihen erinomaisen vaihtoehdon. Suurimmat ja suosituimmat pelit tuppaavat kuitenkin olemaan kilpailullisia verkkoräiskintöjä, Fortnitesta aina Call of Dutyyn.

Jos kaipaat aivan toisenlaista pelikokemusta kavereiden kanssa, kannattaa tutustua alla oleviin peleihin. Kaikki listan pelit tarjoavat erilaisia sosiaalisia pelikokemuksia kahdelle tai useammalle pelaajalle verkon välityksellä, ja vaikka joissakin niissä myös hieman ammuskellaan, ei se ainakaan ole pääasia peleissä.

1. Animal Crossing: New Horizons

Kevään yllättyshitiksi noussut Animal Crossing: New Horizons on niin kaukana räiskinnästä kuin suinkin mahdollista. Nintendon sosiaalisessa simulaatiopelissä seikkaillaan omalla saarella, jossa voi suorittaa tehtäviä, rakennella kaikenlaista ja jutella eläinhahmojen kanssa. Ja mikä parasta, peli tukee verkossa jopa kahdeksan pelaajan moninpeliä, jossa kaikkea tätä voi tehdä yhdessä kavereiden kanssa.

Animal Crossing: New Horizons on saatavilla vain Nintendo Switchille.

2. Crash Team Racing: Nitro-Fueled

Karting-pelit ovat mainio vaihtoehto kavereille, jotka haluavat kilpailla, mutta realistiset ajopelit eivät nappaa. Viime vuonna ilmestynyt Crash Team Racing: Nitro-Fueled on tuorein esimerkki, mutta Team Sonic Racing ja Nintendolla tietysti Mario Kart 8 Deluxe tarjoavat pääpiirteiltään samantyylistä kilpa-ajoa mielikuvituksellisilla radoilla ja aseistuksella varustettuna. Plussana Crash Team Racingissa on runsaan sisällön lisäksi se, että pelissä on jatkuvasti menossa jokin pelitapahtuma, jossa voi pelaamalla ansaita pisteitä ja avata uutta sisältöä.

LUE MYÖS: Arvostelu: Crash Team Racing Nitro-Fueled on lähes täydellinen karting-peli ja loistavaa kesäviihdettä

Crash Team Racing: Nitro-Fueled on saatavilla PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille.

3. Overcooked 2

Overcooked 2 tarjoaa intensiivistä yhteistyöpeliä jopa neljän kaverin tiimeille, eikä kyse tosiaan ole mistään leppoisasta kettiösimulaattorissa. Overcookedissa nimittäin työskennellään hiki hatussa toinen toistaan oudommissa ravintoloissa, ja yhteispeli on välttämätöntä, jotta tilaukset tulevat täytettyä. Kaikenlisäksi tarjolla on kilpailullinen verkkopeli, jossa tiiminsä voi viedä kisailemaan voitosta muiden pelaajien kanssa.

Overcooked 2 on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille. Peli sisältyy tällä hetkellä myös Xbox Game Pass ja PlayStation Now -palveluiden valikomaan. (Valitettavasti tosin online-yhteispeli kavereiden kanssa ei onnistu Game Passin versiolla, ainakaan PC:llä.)

4. Journey to the Savage Planet

Jos olet aina halunnut lähteä ulkoavaruuden tutkimusmatkalle kaverisi kanssa, tarjoaa alkuvuodesta ilmestynyt Journey to the Savage Planet siihen erinomaisen mahdollisuuden. Kirjava ja viihdyttävä seikkailupeli on pelattavissa alusta loppuun kahden pelaajan yhteistyönä verkon välityksellä, ja vaikka aseitakin joudutaan pelissä käyttämään, on Journey to the Savage Planet kuitenkin suoraviivasesta räiskintäpelistä.

LUE MYÖS: Arvostelu: Neljän tähden avaruusseikkailu Journey to the Savage Planet on alkuvuoden yllättäjä

Journey to the Savage Planet on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Peli saapui äskettäin myös Xbox Game Passin valikoimaan.

5. Portal 2

Lisää kaksinpeliä tarjoilee Valven pulmapeliklassikko Portal 2, joka ei ikävä kyllä ole pelattavissa nykyisillä pelikonsoleilla. Portal 2:sta erityisen hauskan tekee se, että peli sisältää kokonaan erillisen kaksinpelikampanjan, jonka pulmatehtävät on suunniteltu juuri kahden pelaajan ratkottaviksi. Yhtä laadukas kahden pelaajan älypeliä saa hakea turhaan.

Portal 2 on pelattavissa PC:llä, sekä männäsukupolven konsoleista Xbox 360:llä ja PlayStation 3:lla.

6. Monster Hunter: World

MMO-roolipelit World of Warcraftista aina Final Fantasy XIV:een tarjoavat monenlaisia yhteistyöseikkailuja fantasiamaailmoissa. Jos kuitenkin tilausmaksulliset pelit eivät innosta, tarjoaa Monster Hunter: World laajan toimintaroolipelikokemuksen, jossa kamppaillaan toinen toistaan suurempia hirviöitä vastaan jopa neljän hengen tiiminä. Peliin julkaistiin äskettäin myös massiivinen Iceborne-laajennus, joka takaa, ettei pelattava lopu ihan heti kesken.

LUE MYÖS: Monster Hunter: World on mainiota grindausta myös PC:llä – mukana vain muutama epäkohta

Monster Hunter: World on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Peli sisältyy myös Xbox Game Passin valikoimaan.

7. A Way Out

Heti alkuun on todettava, että A Way Outissa on kyllä jonkin verran räiskimistä pelin lopulla. Tästäkin huolimatta sen luulisi kiinnostavan pikemminkin yhteistyöpelistä ja tarinallisesta pelikokemuksesta kiinnostuneita. A Way Out on nimittäin kiehtova kertomus kahden vangin yhteisestä vankilapaosta, ja sitä voikin pelata ainoastaan kahden pelaajan yhteistyönä. (Molempien ei kuitenkaan tarvitse pelistä maksaa, vaan toinen pelaaja voi ladata maksuttoman kokeiluversion.)

LUE MYÖS: Arvostelu: A Way Out on viihdyttävä vankilapeli, joka lässähtää GTA V -klooniksi vasta lopussa

A Way Out on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

8. Man of Medan

Myös kauhun ystäville on tarjolla yhteistä pelattavaa Man of Medan -kauhupelin muodossa. Elokuvallinen kauhukertomus on nimittäin koettavissa Shared Story -muodossaan kokonaan kaksinpelinä verkon välityksellä. Mikä parasta, myös pelin tänä vuonna ilmestyvä jatko-osa Little Hope tukee samaa pelitapaa.

LUE MYÖS: Arvostelu: Until Dawnin tekijöiden Man of Medan aloittaa uuden kauhupelisarjan toivottua vaisummin

Man of Medan on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

9. Sea of Thieves

Yhteistä meriseikkailua kaipaaville taas on tarjolla Microsoftin yksinoikeuspeli Sea of Thieves, joka on houkutellut pelimaailmaansa jo yli 10 miljoonaa merirosvoa. Sea of Thievesiä on kuvailtu ”jaetun maailman seikkailupeliksi”, jossa päästään tietysti etsimään aarteita, kamppailemaan muiden merirosvojen kanssa ja puuhaamaa kaikkea mahdollista kalastuksesta ja ruuanlaitosta lähtien. Peli on suunniteltu palvelumuotoiseksi, ja siihen ilmestyy tasaiseen tahtiin uutta sisältöä.

LUE MYÖS:  Arvostelu: Sea of Thieves on lupaava peli, mutta meriseikkailu kaipaa kipeästi lisää sisältöä

Sea of Thieves on saatavilla PC:lle ja Xbox Onelle, ja se sisältyy myös Xbox Game Passin valikoimaan molemmilla alustoilla.

10. Civilization VI

Myös strategiapelit soveltuvat erinomaisesti kavereiden kanssa pelattaviksi, ja yksi genren kehutuimmista julkaisuista on Civilization VI. Peli tarjoaa laajennuksineen massiivisen paketin pelattavaa, ja toisin kuin monet muut strategiapelit, on Civ VI yllättävän helposti lähestyttävä myös uusille pelaajille. Lisäksi peli on äskettäin kääntynyt myös konsoleille, ja se toimii myös uusilla alustoilla erinomaisesti.

LUE MYÖS: Arvostelu: Civilization VI toimii konsolillakin loistavasti – ”Tätä peliä en poista PS4:n kiintolevyltä koskaan”

Civilization VI on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille.

LUE MYÖS:

Kuinka lautapelit toimivat konsoleilla? Testasimme neljä modernia peliklassikkoa PlayStation 4:llä ja Xboxilla

Pysykää sisällä ja pelatkaa lautapelejä – Testasimme, miten hyvin peli-illan voi järjestää etäyhteydellä

TOP 10: Näitä ilmaisia huippupelejä suosittelemme kokeilemaan nyt, kun kotoa ei juuri mihinkään pääse

Muokattu 16.4.20200 kello 17.50. Tarkennettu tietoa Overcooked 2:n toimimisesta Xbox Game Passissa lukijapalautteen perusteella.