Uusimmat

10 vuotta ja liki 8 000 tähtijärjestelmää: Eve Online -pelaajan mieletön saavutus herätti pelistudionkin huomion

03.04.2019 14:27 Muropaketin toimitus

Innokas tutkimusmatkailija kävi Eve Online -verkkopelin jokaisessa tähtijärjestelmässä, eikä edes menettänyt kertaakaan alustaan.

Pitkäikäinen verkkopeli Eve Online on ollut linjoilla vuodesta 2003 lähtien, ja monet pelaajat ovat seikkailleet sen massiivisessa universumissa jo vuosia. Harva pelaaja on kuitenkaan nähnyt kuin murto-osan pelimaailman liki 8 000 tähtijärjestelmästä, ja tasan yksi on käynyt niissä ja kuvannut niistä jokaisen.

Polygon kertoo pitkässä artikkelissaan pelaajasta nimeltä Katia Sae, joka on pelannut Eve Onlinea pelin julkaisusta lähtien. Kun Dominion-laajennus päivitti koko pelin huomattavasti näyttävämmäksi vuonna 2009, päätti Sae toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa käydä jokaisessa pelin maailmassa.

Tehtävää monimutkaisti se, että kaikki Eve Onlinen tähtijärjestelmät eivät suinkaan ole helppoja tavoittaa. Tunnetun avaruuden 5 201 tähteä ovat helposti löydettävissä, mutta loput 2 604 järjestelmää sijaitsevat alueella, joka tunnetaan nimellä Wormhole Space. Tällä alueella voi matkustaa vain väliaikaisten ja sattumanvaraisten madonreikien kautta, jotka pitää erikseen löytää, ja jotka vaihtuvat 24 tunnin välein.

Lopulta tehtävä kävikin niin monimutkaiseksi, että Katia Sae joutui pyytämään apua klaaninsa kolmelta muulta pelaajalta, ja yhdessä he hyödynsivät klaanilleen levitettyä pelimodia tavoittaakseen puuttuvat 600 maailmaa. Kaikki matkan vaiheet löytyvät kronikoituna Polygonin artikkelista, mutta lopulta pelaaja onnistui uskomattomassa tavoitteessaan.

Tässä kohtaa myös Eve Onlinen kehitysstudio CCP Games sai kuulla asiasta, ja he kutsuivat Katia Saen vierailemaan studion omassa tähtijärjestelmässä.

”He oikeasti teleporttasivat minut avaruusasemalleen”, Sae kertoo Polygonille. ”Paikalla oli noin 30 kehittäjää ja työntekijää, ja he järjestivät omat ilotulituksensa ja onnittelunsa minulle.”

Katia Sae on julkaissut tutkimusmatkaltaan laajan gallerian, joka sisältää 50 000 pelistä otettua kuvaa. Galleriaa pääset selaamaan tästä.

Eve Online on saatavilla PC:lle ja Macille, ja siitä on jo parin vuoden ajan ollut saatavilla myös ilmaispelattava versio.