Kaipaatko uutta pelattavaa? Näitä 10 peliä suosittelemme Xbox- ja PC-pelaajille Xbox Game Passin valikoimasta

19.02.2020 12:50 | Muropaketin toimitus

Listasimme kymmenen kehuttua peliä, joita voit kokeilla Xbox Game Pass -palvelusta vaikka heti.

Alkuvuosi on ollut hiljainen pelimaailmassa, ja vasta maaliskuun myötä alkaa markkinoille saapua runsaammin uutta pelattavaa. Talvella monet kokeilevatkin varmasti vanhempia julkaisuja ja pelien tilauspalveluita, jotka tarjoavat samalla kuukausimaksulla runsaan pelikirjaston vapaasti pelattavaksi.

Aiemmin listasimme 10 vinkkiä PlayStation Now -palvelusta, ja nyt on Xbox Game Passin vuoro.

Kuukausimaksullinen Xbox Game Pass on saatavilla sekä Xbox Onelle että PC:lle, ja pelit ovat tarjolla joko toiselle tai molemmille alustoille. Game Passin tilaajat voivat ladata ja pelata vapaasti palveluun kuuluvia pelejä niin kauan kuin jäsenyys on voimassa.

1. Gris (PC)

Nomada Studion näyttävä seikkailupeli Gris on liitoittelematta yksi historian kauneimmista peleistä. Äänensä kadottaneesta Gris-tytöstä kertova tasohyppely vie pelaajan seikkailulle upeasti animoidun maailman halki palauttamaan maailman värejä. Tätä ei kannata jättää väliin, kuten Muropaketin arvostelukin kertoo.

2. Wolfenstein: Youngblood (PC/Xbox)

Xbox Game Pass tarjoaa myös monia aivan tuoreita julkaisuja, ja näistä yksi on viime kesänä ilmestynyt Wolfenstein: Youngblood. Suositun Wolfenstein-sarjan spin off -pelissä ohjastetaan B.J. Blazkowiczin tyttäriä, jotka lähtevät etsimään isäänsä natsien valtaamasta Pariisista. Tyylikäs räiskintä on suunniteltu kaksinpeliksi, mutta sitä voi pelata mainiosti yksinkin. (Myös sarjan tuoreimmat pääpelit The New Order ja The New Colossus löytyvät muuten palvelusta.)

3. Untitled Goose Game (Xbox)

Viime vuoden omituisimpiin ja hauskimpiin julkaisuihin lukeutuva Untitled Goose Game on sekin tarjolla Xboxin pelipalvelussa. Hervottomassa pulmapelissä ohjastetaan pientä maalaiskylää häiriköivää hanhea ja tehtävät koostuvat monenlaisesta ihmisten kiusaamisesta. Lystikäs peli sai paljon kiitosta myös Muropaketin arviossa.

4. Gears 5 (PC/Xbox)

Xbox Game Studiosin periaatteisiin kuuluu nykyään suurtenkin AAA-pelien julkaisu suoraan Xbox Game Passiin, ja täten myös syksyllä ilmestynyt, runsaasti kehuttu Gears 5 kuuluu sekin palvelun valikoimaan. Itseasiassa konsolipuolella on tarjolla koko Gears of War -pelisarja, joten jos tiivisrytminen kolmannen persoonan räiskintä maistuu, voi koko Xboxin hittisarjan ottaa nyt haltuun huokeaan hintaan.

5. A Plague Tale: Innocence (PC/Xbox)

Viime vuoden positiivisimpia yllätyksiä oli Asobo Studion omaperäinen seikkailupeli A Plague Tale: Innocence, joka heittää pelaajan 1300-luvulle mustan surman riivaamaan Eurooppaan. Kiistatta peli sai myös paljon kritiikkiä Muropaketin arviossa, mutta monet muut pelimediat olivat suopeampia, ja ainakin Game Passin valikoimasta näyttävää seikkailua voi suositella kokeiltavaksi varauksetta.

6. Metro Exodus (PC/Xbox)

Upea FPS-peli Metro Exodus puolestaan oli yksi viime vuoden kehutuimmista julkaisuista, ja Muropaketin arviossa sen kuvailtiin jopa olevan ”yksi parhaista tarinavetoisista räiskintäpeleistä pitkään aikaan”. Kaiken lisäksi Metro-pelisarjan aiemmatkin osat ovat tarjolla Xbox Game Passissa päivitettyinä Redux-versioina, joten sarjan voi ottaa helposti haltuun alusta asti.

7. Ori and the Blind Forest (PC/Xbox)

Xbox Onen kehutuimpiin peleihin lukeutuva Ori and the Blind Forest kuuluu toki sekin Game Passin valikoimaan, ja näyttävää seikkailua voi suositella erityisesti siksi, että sen jatko-osa ilmestyy jo maaliskuussa. Nyt ehtii siis vielä ottaa haltuun kauniin, metroidvania-tyylisen seikkailun ennen seuraavan osan ilmestymistä. Peli on saatavilla uusia ominaisuuksia tarjoavana Definitive Edition -versiona.

8. The Outer Worlds (PC/Xbox)

Totta se on! Kehuttu Fallout-tyylinen scifi-roolipeli The Outer Worlds ilmestyi vasta loppuvuodesta, mutta sekin on kokonaisuudessaan tarjolla Xbox Game Passin tilaajille. Kriitikkomme mukaan Obsidian Entertainmentin kehittämä peli on suorastaan ”pakkopelattavaa Fallout: New Vegasin ystäville”.

9. Outer Wilds (Xbox)

Edellisen kanssa ikävästi sekoittuva indieseikkailu Outer Wilds oli sekin yksi viime vuoden kehutuimpia pelejä, ja se saikin Muropaketin arviossa täydet viisi tähteä. Omaperäinen peli viskaa pelaajan tutkimaan monipuolista, vaarojen täyttämää aurinkokuntaa, joka tuhoutuu 22 minuutin välein arvoituksellisessa aikaluupissa. Pelin aloituskynnys on kiistatta korkea, mutta Game Passista sitä voi uskaltautua kokeilemaan vähemmillä varauksilla.

10. Dead by Daylight (PC/Xbox)

Koska Xbox Game Pass tarjoaa matalan kynnyksen kokeilla myös verkkomoninpelejä, kannattaa antaa mahdollisuus myös viime vuosina monet pelaajat vanginneelle kauhutoiminnalle. Dead by Daylight on asymmetrinen moninpeli, jossa yksi pelaaja ohjastaa murhaajaa ja loput yrittävät selviytyä hänen kynsistään. Dead by Daylightiin julkaistaan myös jatkuvasti uutta sisältöä muun muassa monista kauhuleffoista, ja se näyttääkin pysyneen hyvin suosittuna.

Xbox Game Pass on saatavilla Xbox Onelle ja PC:lle, ja jälkimmäiselle sen saa tällä hetkellä kolmeksi kuukaudeksi vain yhden euron hintaan. Normaalihinta palvelulle on 9,99 euroa kuukaudessa, ja tarjolla on myös Xbox Game Pass Ultimate -paketti, joka tarjoaa 12,99 euron kuukaushintaan palvelun PC:lle sekä Xboxille ja vielä Xbox Live Gold -jäsenyyden kaupan päälle. Game Pass Ultimate on sekin parhaillaan tarjouksessa 1 euron kuukausihintaan.

Lisätietoja löytyy Xbox Game Passin sivuilta. Koko pelivalikoimaa voit selata täältä.