UUSIMMAT

15 peliä, joita odotamme vuodelta 2021: Horizon Forbidden West, Far Cry 6, God of War: Ragnarok…

26.12.2020 19:30 | Tuukka Hämäläinen

Tulevalta vuodelta tiedetään jo nyt joukko kiehtovia pelijulkaisuja. Listasimme 15 suurta ja pientä peliä, joita odotamme vuodelta 2021.

Vuosi vaihtuu ja katse kääntyy menneen vuoden peleistä tuleviin julkaisuihin. Vuodelle 2021 onkin luvassa monia lupaavia pelejä, joita odotamme suurella mielenkiinnolla. Listasimme alle 15 peliä, joiden on luvattu ilmestyvän vuonna 2021. Koska vain harvan julkaisupäivä on tiedossa ja osa saattaa tietysti vielä lykkääntyäkin, listaamme pelit yksinkertaisesti aakkosjärjestyksessä.

1) Deathloop

Dishonored-peleistä ja Preystä tunnetun Arkane Studiosin tuleva peli vaikuttaa ennakkoon kutkuttavalta. Deathloopissa salamurhaaja Colt on jäänyt aikalooppiin Blackreefin saarella, jossa kaikki alkaa alusta joka päivä, ja katkaistakseen kierteen hänen tulee löytää ja tappaa kaikki kahdeksan kohdetta saman päivän aikana. Coltin kannoilla on kuitenkin toinen salamurhaaja Julianna, jonka tavoitteena on puolestaan pistää Colt hengiltä, ja moninpelissä pelaaja pääsee astumaan myös Juliannan rooliin. Deathloop ilmestyy PC:lle ja PlayStation 5:lle 21. toukokuuta. Alustoille on luvassa vuoden yksinoikeusaika.

2) Far Cry 6

Ensi vuonna saa jatkoa Ubisoftin open world -räiskintäsarja Far Cry jälleen uuden osan myötä. Far Cry 6 heittää pelaajan Karibianmeren fiktiiviseen saarivaltioon, jota pitää hallussaan armoton diktaattori. Pelaaja astuu guerrilla-sotilaan rooliin tavoitteenaan selättää diktaattori, jota näyttelee Breaking Badista tuttu Giancarlo Esposito. Far Cry 6 ilmestyy ensi vuonna PC:lle, PlayStation 4:lle, PlayStation 5:lle, Xbox Onelle, Xbox Series S/X:lle, Stadialle ja Amazon Lunalle. Julkaisupäivä ei ole tiedossa.

3) Ghostwire: Tokyo

The Evil Within -peleistä tunnetun Tango Gameworksin uusi peli lupaa olla täysverisen kauhun sijaan toimintaroolipeli kauhuelementeillä. Ghostwire: Tokyo viskaa pelaajan nimensä mukaisesti Tokion kaduille kamppailemaan aaveita ja henkiä vastaan psyykisillä voimilla. Lupaavan pelin kehityksessä on mukana Resident Evilin luojana tunnettu Shinji Mikami. Ghostwire: Tokyo on tulossa PlayStation 5:lle ja PC:lle.

4) God of Warin jatko-osa

Vuoden 2018 God of War oli yksi PlayStation 4:n myydyimmistä ja kehutuimmista peleistä, joten sen jatko-osaa odotetaan tietysti innolla. Pelin on kerrottu ilmestyvän ensi vuonna, mutta tähän mennessä uudesta osasta ei ole paljastettu enempää kuin alla oleva teaseri. Nimen huhutaan olevan God of War: Ragnarok, mutta tätäkään ei ole vahvistettu. God of Warin jatko-osa on tiettävästi kehitteillä PlayStation 5:lle. Mahdollisesta PS4-versiosta ei vielä ole tietoa.

5) Gotham Knights

Warner Bros. Games palaa jälleen DC:n supersankarien maailmaan ja Gotham Cityyn uudessa toimintaroolipelissä. Batman on kuitenkin kuollut, ja pelaaja astuu ohjastamaan hänen liittolaisiaan Nightwingia, Batgirlia, Robinia ja Red Hoodia, jotka kamppailevat Court of Owls -rikollisliigaa vastaan Gothamin kohtalosta. Gotham Knights on julkistettu PC:lle, PlayStation 4:lle, PlayStation 5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series S/X:lle. Julkaisupäivä ei ole tiedossa.

6) Gran Turismo 7

Gran Turismo -pelit ovat toistuvasti PlayStation-konsolien myydyimpiä ja kehutuimpia ajopelejä, ja siksi myös Gran Turismo 7:n julkaisu on odottamisen arvoinen. Uutukaisen tiedetään palauttavan pelisarjaan GT Simulation -pelimoodin, ja se tulee ottamaan kaiken irti PlayStation 5:n teknisistä ominaisuuksista säteenjäljitystä ja haptista ohjainta myöten. Gran Turismo 7 ilmestyy PS5:lle. Pelin julkaisupäivä ei ole tiedossa.

7) Halo Infinite

Uuden Halo-pelin piti ilmestyä jo tänä vuonna Xbox Series -konsoleiden tullessa markkinoille, mutta toisin kävi. Sarjan odotettu kuudes pääpeli lykättiin peräti vuodella eteenpäin, eli Halo Infiniten pitäisi näillä näkymin ilmestyä syksyllä 2021. Toivottavasti silloin päästään viimein palaamaan Master Chiefin voimahaarniskaan. Halo Infinite on kehitteillä PC:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series S/X:lle. Tarkka julkaisupäivä ei ole tiedossa.

8) Hitman 3

IO Interactiven ylistetty Hitman-sarja saa jälleen jatkoa täyspitkän pelin muodossa, ja vieläpä heti alkuvuodesta. Muutama vuosi sitten paluun tehnyt Hitman-sarja saa nyt eräänlaisen trilogian päätöksen, jossa edellisten pelien edistyksen ja kartat saa jälleen siirrettyä mukaan uutukaiseen, ja PlayStation-konsoleilla peli tukee myös PlayStation VR:ää. Hitman 3 ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle, PlayStation 5:lle, Xbox Onelle, Xbox Series S/X:lle, Stadialle ja Switchille 20. tammikuuta.

9) Horizon Forbidden West

God of Warin ohella tulevan vuoden suurimpia Sonyn julkaisuja on varmasti erinomaisen Horizon Zero Dawnin jatko-osa. Horizon Forbidden West tulee jatkamaan Aloyn tarinaa postapokalyptisessa robottimaailmassa, mutta paljon tätä enempää tarinasta ei sitten vielä tiedetäkään. Varmalta kuitenkin vaikuttaa, että tästä tulee yksi vuoden suurimmista hiteistä. Horizon Forbidden West ilmestyy PlayStation 4:lle ja PlayStation 5:lle loppuvuodesta 2021.

10) Little Nightmares 2

Tarsier Studiosin tummanpuhuva puzzle-tasohyppely Little Nightmares oli yksi viime sukupolven suurista indieyllättäjistä, joten odotukset jatko-osaa kohtaan ovat korkealla. Little Nightmares 2:ssa astutaan uuden pelihahmon Monon saappaisiin, ja tällä kertaa painajaismaiselle matkalle lähdetään Pale Cityn metropolikaupungin syövereihin. Little Nightmares 2 ilmestyy PC:lle, Switchille, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 11. helmikuuta 2021. PlayStation 5:lle ja Xbox Series -konsoleille peli saapuu myöhemmin samana vuonna.

11) The Lord of the Rings: Gollum

Klonkun oma seikkailupeli The Lord of the Rings: Gollum herätti huomiomme jo viime vuonna julkistuksen yhteydessä, ja sittemmin pelistä on tihkunut kiinnostavia ennakkotietoja. Daedalic Entertainmentin LOTR-peli on täysin itsenäinen Peter Jacksonin elokuvasarjasta ja sen tyylistä, ja se kertoo Klonkun vaiheista Hobitti ja Taru Sormusten herrasta -kirjojen välisenä aikana. Pääpaino on hiiviskelyllä ja pulmilla, sillä Klonkku ei ilman Sormusta ole kummoinen taistelija. The Lord of the Rings: Gollumin on määrä ilmestyä PC:lle, PlayStation 4:lle, PlayStation 5:lle, Xbox Onelle, Xbox Series S/X:lle ja Nintendo Switchille 2021 aikana. Tarkka julkaisupäivä ei ole tiedossa.

12) Oddworld: Soulstorm

Jatkoa Oddworld: New ’n’ Tastylle on saatu odottaa jo vuosia, mutta nyt näkyy valoa tunnelin päässä. Antisankari Aben matka jatkuu näillä näkymin keväällä 2021 Soulstormissa, jonka kuvaillaan olevan hyvin vapaa uudelleentulkinta alkuperäisen Pleikkarin Abe’s Exoddus -pelistä. Trailerien perusteella luvassa näyttää olevan yhdistelmä klassista sivultakuvattua tasohyppelyä ja valtavasti uusia ominaisuuksia. Oddworld: Soulstorm ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle ja PlayStation 5:lle. Tarkka julkaisupäivä ei ole tiedossa.

13) Outriders

Heti alkuvuodesta ilmestyy Square Enixin uusi kolmannen persoonan räiskintä, josta vastaa People Can Fly -pelistudio. Roolipelielementtejä sisältävä Outriders on scifi-räiskintä, jossa vieraan planeetan asuttaminen menee uusiksi sekä ihmisten että planeetan asukkaiden saadessa mystisen ilmiön johdosta supervoimia. Outriders ilmestyy 2. helmikuuta PC:lle, PlayStation 4:lle, PlayStation 5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series S/X:lle. Myöhemmin samana vuonna se kääntyy myös Stadialle.

14) Ratchet & Clank: Rift Apart

Uusi sukupolvi tuo uutta potkua myös koko perheen seikkailuihin, ja uusi Ratchet & Clank -peli näyttääkin todella lupaavalta ja monipuoliselta. Rift Apart on jatkoa vuonna 2013 ilmestyneelle Into the Nexus -pelille, ja se vie tutun sankariparin ulottuvuuksien väliselle seikkailulle. Aivan uusi pelillinen elementti on lähes reaaliaikainen siirtymä ulottuvuuksien ja pelialueiden välillä, jonka mahdostaa uuden sukupolven tehokas peliteknologia. Ratchet & Clank: Rift Apart ilmestyy PlayStation 5:lle. Pelin tarkka julkaisupäivä ei ole tiedossa.

15) Returnal

Vuoden alkupuolella nähdään myös suuren luokan kotimainen pelijulkaisu, kun Housemarquen tähän mennessä suurin pelijulkaisu Returnal rantautuu PlayStation 5:lle. Returnalin kerrotaan olevan kolmannen persoonan scifi-räiskintä, joka sisältää myös kauhuelementtejä. Päähenkilö on pilotti Selene, joka on juuttunut aikalooppiin vieraalla, alati muuttuvalla planeetalla. Returnal ilmestyy vain PS5:lle 19. maaliskuuta.