2K Games kieltäytyy uskomasta, etteivätkö pelaajat pitäisi mikromaksuin ostettavista tavaralaatikoista

03.09.2018 18:40 | Muropaketin toimitus

Belgian lainsäädäntö kielsi aiemmin tänä vuonna mikromaksujen avulla myytävien tavaralaatikoiden kauppaamisen videopeleissä. Nyt 2K Games on pyytänyt belgialaisia faneja anomaan tavaralaatikkoja takaisin.

Belgian viranomaiset tulivat viime vuoden lopulla siihen tulokseen, että mikromaksujen avulla myytävät tavaralaatikot ovat uhkapelaamista. Tämän vuoden puolella tavaralaatikot kiellettiinkin uudella lailla sekä Belgiassa että Alankomaissa, joka on pakottanut eri pelien julkaisijat julkaisemaan Belgian ja Alankomaiden alueelle tavaralaatikottomia pelejä.

Muun muassa Grand Theft Auto V:n sekä NBA 2k19:n julkaisija 2K Games ei kuitenkaan ole tyytyväinen tavaralaatikoiden kieltoon. Sen johdosta pelaajat eivät voi ostaa enää uusia pelaajia sisältäviä ”korttipakkoja” tulevassa NBA 2K19:sta oikean rahan avulla.

2K Games onkin kertonut olevansa jatkuvasti yhteydessä Belgian viranomaisiin, jotta tavaralaatikoita voitaisiin myydä jatkossakin. Julkaisija vaikuttaakin uskovan, että myös pelaajat oikeasti haluavat tavaralaatikot takaisin, sillä 2K Games on pyytänyt belgialaisia pelaajia olemaan niin ikään yhteydessä viranomaisiin ja ”kertomaan näille aihetta koskevan mielipiteensä.”

Muropaketin uusimmat