UUSIMMAT

Äänestys: Paljonko olisit valmis maksamaan PlayStation 5 -konsolista?

12.02.2019 15:40 | Muropaketin toimitus | 1

PlayStation 5:n ja muiden seuraavan sukupolven konsoleiden odotetaan ilmestyvän joko tämän vuoden lopulla, tai suuremmalla todennäköisyydellä ensi vuoden aikana. Vaikka julkaisuun on vielä aikaa, pyörii huhumylly konsoleiden ympärillä jo kovana. 

Viimeisimpänä analyytikko Hideki Yasuda ennusti yhdessä Ace Research Instituten kanssa, että PlayStation 5 tulee tarjoamaan huipputason ominaisuuksia ilman myyntisumman nousemista PlayStation 4:n alkuperäisen hinnan yläpuolelle. Konsoli maksaisi todennäköisesti korkeintaan 500 euroa.

Kuulostaako hinta mielestäsi liian korkelta, vai vielä varsin kohtuulliselta? Paljonko olisit itse valmis maksamaan seuraavan sukupolven PlayStationista?

Paljonko suostuisit maksamaan PlayStation 5:stä?

Katso tilanne vastaamatta

Keskustelu

Yksinoikeudellista paskaa, sehän on konsoleiden koko idea, saada asiakkaita jotka eivät halua muuten turhaa konsolia ostaa. Todennäköisesti teholuokkakin on nykyistä low-midtier luokkaa, mutta senhän näkee sitten.

Omasta mielestä konsoit voitaisiin heivata helvettiin ja tehdä vain kunnollisia PC:itä, jolloin saataisiin esimerkiksi Windowsille hyvä kilpailija ja saisivat kilpailla parempaan ohjain tukeenkin. Pelien kehityskin olisi mukavampaa eikä suurin osa pelaajista joutuisi tyytymään vanhentuneeseen rautaan jo julkaisussakin. Konsoleiden suurin hyöty saataisiin tässä myös kaikille kansalle helpompaan käyttöön ja siitä olisi hyötyä kaikille, eikä vain tietylle kansalle jotka tykkäävät pelata konsoleilla. Ikuinen sota niiden väliltä ja turhat exclusiivisuudet saataisiin pois. Ai että, miten hienopa grafiikkaa esimerkiksi Naughty Dogilta nähtäisiin, jos ne saisivat julkaista kaiken PC:lle.

Olen silti kiinnostunut minkälaista designia PS5 ja XBox mikälienee tuovat mukanaan ja mahdollisesti myös muut konsolit, sillä niiden innovaatiosta voisi olla hyötyä myös PC:n käyttäjille. Itse ainakin jos joskus pääsen jotain suunnittelemaan tekisin 144hz 1440p näytön missä olisi pieni kosketuspaneeli alhaalla josta saisi LG V10:n tapaan tietoa ja säädeltyä vaikkapa musiikkia. Tai sitten erillisenä laitteena näytön alaosaan, sillä se voisi olla oikeasti hyödyllinen musiikin ja vaikkapa pelin statsien näyttämiseen, mikäli hinnan saisi pidettyä aisoissa.

Muropaketin uusimmat