Äänestys: Suoritatko trophy- ja achievement-palkintoja peleissä?

07.01.2022 10:05 | Muropaketin toimitus

PlayStationilla, Xboxilla ja Steamissa on haviteltu palkintoja jo vuosia. Mutta vieläkö palkintojen metsästys jaksaa kiinnostaa?

Pelialustojen omat saavutukset ovat jo niin arkipäivää, ettei helposti tule ajatelleeksi kuinka tuore idea oikeastaan on. Xboxin Achievementit avasivat pelin vuonna 2005 Xbox 360 -konsolin myötä, Steam seurasi perässä vuonna 2007 ja vuotta myöhemmin myös PlayStation esitteli oman Trophy-järjestelmänsä.

Nykyään pelien 100-prosenttinen suorittaminen tarkoittaa usein juuri kaikkien saavutusten avaamista, ja monet nettisivustot ovat kokonaan omistautuneet aiheelle. Samaan aikaan osa pelaajista kuitenkin viis veisaa saavutuksista, vaikka niitä kilahteleekin tilille ihan vaan pelaamisen ohessa.

Kysymmekin Muropaketin lukijoilta, suoritatteko trophy- ja achievement-palkintoja peleissä? Oman mielipiteensä voi kertoa alla.

Huom! Emme tietenkään tarkoita sitä, kun palkintoja saa huomaamattaan ja tavanomaisesti pelatessaan, vaan sellaista pelaamista, jossa erikseen tähdätään näiden palkintojen avaamiseen. Usein saavutuksia varten täytyy kuitenkin nähdä erikseen vaivaa ja tehdä paljon sellaista, mikä ei välttämättä tulisi edes mieleen.

Suoritatko trophy- ja achievement-saavutuksia peleissä?

Katso tilanne vastaamatta