Äärimmäisen harvinainen Nintendo PlayStation huutokaupattiin älyttömään hintaan

06.03.2020 22:17 | Muropaketin toimitus

Nintendon valmistama PlayStation -prototyyppi myytiin huutokaupassa 360 000 dollarilla eli noin 318 000 eurolla. Konsolin osti Pets.com-palvelun perustanut Greg McLemore.

McLemore on kertonut esittelevänsä konsolia tulevaisuudessa eri museoissa. Kyseessä on tiettävästi kaikkien aikojen kallein videopeleihin liittyvä historiallinen laite, kertoo CNN.

Nintendo ja Sony tekivät 1990-luvulla yhteistyötä pelikonsolin kehittämisen tiimoilta, mutta Nintendo PlayStation ei valitettavasti koskaan nähnyt päivänvaloa. Nintendo PlayStationin prototyyppejä valmistettiin noin 200 kappaletta, ennen kuin Nintendo päätti lopettaa yhteistyön Sonyn kanssa. Nykyään laitteet ovat kuitenkin hyvin harvinaisia.

Nintendo Playstationin prototyyppi on toiselta nimeltään Super NES CD-Rom, ja se oli Nintendo ensimmäinen yritys valmistaa pelikonsoli, joka käyttää optista levyasemaa. Huutokaupattava laite päätyi nykyiselle omistajalle vuonna 2009 entisen Sony-johtajan omaisuuden huutokaupasta. Omistajan poika löysi laitteen ullakolta vuonna 2015.

Muokattu 8.3 kello 15:32: Korjattu konsolin ostajaksi Greg McLemore.