Activision Blizzard palkkasi pahamaineisen lakiyhtiön – Tunnetaan ammatillisen järjestäytymisen tukahduttamisesta

30.07.2021 16:50 | Muropaketin toimitus

WilmerHale-lakiyhtiö on auttanut Amazonia torppaamaan työntekijöiden ammatillisen järjestäytymisen, ja edustanut monia arveluttavia tahoja.

Activision Blizzardin toimitusjohtaja Bobby Kotick on äskettäin vastannut yhtiötä vastaan esitettyihin syytöksiin järjestelmällisestä syrjinnästä ja seksuaalisesta ahdistelusta. Kotick sanoi, että Activision Blizzard panostaa siihen, että kaikkia työntekijöitä kunnioitetaan, ja jokainen tuntee olonsa turvalliseksi. Asiasta kertoo Kotaku-sivusto.

Activision Blizzard on palkannut WilmerHale-lakiyhtiön, jotta pelialan iso toimija täyttää lupauksensa. WilmerHale tunnetaan siitä, että se on auttanut Amazonia torppaamaan yhtiön työntekijöiden tavoitteet ammatillisesta järjestäytymisestä. Pelialan epäkohdista on keskusteltu viime aikoina hyvin näkyvästi, ja ammattiliiton perustaminen on ollut eräs puheenaiheista.

LUE MYÖS: World of Warcraft -pomo irtisanottiin – Ihannoi sarjaraiskaajaa, seksuaalista häirintää katsottiin pitkään sormien läpi

Peliteollisuuden ongelmakohdiksi nähdään syrjintä, seksuaalinen häirintä ja huonot työolosuhteet. Työntekijöitä on irtisanottu valtavia määriä, kun samaan aikaan monien pelialan isojen yhtiöiden kannattavuus on ollut kasvussa. Lisäksi useiden yhtiöiden johtajien palkat ovat nousseet.

WilmerHale on eräs Yhdysvaltojen tunnetuimmista lakiyhtiöistä. Se on edustanut vuosikymmenien ajan lukuisia tahoja, kuten sveitsiläisiä pankkeja, joita syytettiin Holokaustista hyötymisestä taloudellisesti. WilmerHale on lisäksi edustanut saksalaisia yhtiöitä, joita syytettiin Natsi-Saksan pakkotyövoiman hyväksikäytöstä.

WilmerHalen johtoportaaseen kuuluva Stephanie Avakian johtaa Activision Blizzardin toiminnan muuttamista. Avakian oli osa Yhdysvaltojen entisen presidentin Donald Trumpin hallintoa. Lisäksi WilmerHalen johtajistoon kuuluva Jamie Gorelick on osa Amazonin hallitusta.

“WilmerHalella on kattavasti kokemusta eri organisaatioiden kanssa työskentelystä. Lakiyhtiö on toiminut sen eteen, että työympäristöjä on paranneltu estämään syrjintää, ahdistelua ja kostotoimia”, tiedotti Activision Blizzard.