Activision Blizzard siivosi omaa pesäänsä ennen Microsoft-kauppojen julkistamista – Kymmeniä häiriköitä irtisanottiin

18.01.2022 20:59 Muropaketin toimitus

Activision Blizzard irtisanoi noin 40 henkilöä, jotka liittyivät jollain tapaa yhtiötä piinaaviin häirintäsyytöksiin. Lisäksi kymmeniä rangaistiin häiritsevän toiminnan takia.

Activision Blizzard on ollut otsikoissa jo pitkään, sillä sitä on viime heinäkuusta saakka syytetty erilaisista häirintätapauksista, ja niiden sallimisesta. Nyt on selvinnyt, että yhtiö on sittemmin irtisanonut noin 40 henkilöä, jotka liittyvät jollain tapaa häirintäväitteisiin. Lisäksi yhtä monta henkilöä on joutunut kurinpidollisiin toimiin. Asiasta kertoo Comicbook-sivusto.

Activision Blizzard aikoi tiedottaa uusista toimista ennen joulua, mutta yhtiön toimitusjohtaja Bobby Kotick päätti toisin. Hänen mielestä asiasta kertominen loisi mielikuvan siitä, että työpaikkaan liittyvät ongelmat vaikuttaisivat suuremmilta kuin mitä ne oikeasti ovat.

Myös Kotickia on syytetty erilaisista häirintätapauksista, ja erään syytöksen mukaan Kotick uhkasi tappaa alaisensa. Lisäksi häntä on syytetty häirinnän hyväksymisestä, ja Kotickia on vaadittu eroamaan. Häirintätapauksia on tähän mennessä tullut esille jo lähes 700 kappaletta. Vaikuttaa siltä, että Activision Blizzard ei pidä lukua totuudenmukaisena.

Tänään paljastettiin, että Microsoft ostaa Activision Blizzardin. Kotick jatkaa kauppojen sinetöinnin jälkeen yhtiön toimitusjohtajana, ja hänen esimiehenä toimii Microsoft Gaming -toimitusjohtaja Phil Spencer. Spencer reagoi vahvasti tietoihin Activision Blizzardin mädästä toimintakulttuurista, kun ne tulivat julkisuuteen. Hän totesi arvioivansa uusiksi Microsoftin ja Activision Blizzardin välisen suhteen kaikki osa-alueet, ja ryhtyvänsä toimiin.

LUE MYÖS: Microsoft ostaa Activision Blizzardin – Kauppasumma lähes Suomen valtion vuosibudjetin verran