UUSIMMAT

Activision Blizzardille ei anneta armoa – Uusi kanne syyttää alaisten pelottelusta

15.09.2021 18:32 | Muropaketin toimitus

Activision Blizzard on häirintäsyytteiden kohteena jälleen kerran.

Activision Blizzardin työntekijät nostivat uuden kanteen yhtiötä vastaan, kertoo Eurogamer. Sitä syytetään alaisten uhkailusta, jotta huonoista työolosuhteista ei keskusteltaisi. Lisäksi yhtiö on kanteen mukaan painostanut työntekijöiden ammattijärjestön perustamista vastaan.

Activision Blizzardia vastaan on nostettu aiemmin kanne, jossa yhtiötä syytetään seksuaalisen häirinnän ja syrjinnän hyväksymisestä.

Ensimmäisen kanteen nostamisen jälkeen yli 2000 Activision Blizzardin nykyistä ja entistä työntekijää allekirjoitti vetoomuksen, jossa kerrotaan, että yhtiön reaktio syytöksiä kohtaan oli loukkaavan huono. Myöhemmin yli 500 Activision Blizzardin alaista marssi ulos työpaikalta.

LUE MYÖS: Activision-Blizzard kaivaa itselleen kuoppaa – Syytetään todistusaineiston tuhoamisesta

Uudessa syytteessä mainitaan, että Activision Blizzard on syyllistynyt viimeisen puolen vuoden aikana epäreiluun alaisten kohteluun. Kanteen mukaan yhtiön toimet rikkovat kansallista työlainsäädäntöä.

Activision Blizzard kertoi palkanneensa ulkopuolisen tahon selvittämään syytöksiä. WilmerHale-lakiyhtiö tunnetaan ammatillisen järjestäytymisen nujertamisesta.