Activision Blizzardin kanne aiheuttaa hallaa Overwatchille – myös Call of Duty joutunut tulilinjalle

06.08.2021 16:31 | Muropaketin toimitus

Overwatch ja Call of Duty ovat menettäneet isoja sponsoreita Activision Blizzardin oikeusjutun seurauksena.

Kotaku väittää T-Mobilen vetäytyneen kummankin pelin esports-liigojen sponsoroinnista parhaillaan käynnissä olevan oikeuskanteen vuoksi. Mobiiliyhtiö ei ole virallisesti kommentoinut asiaa, mutta sekä Overwatch- että Call of Duty -liigojen kerrotaan poistaneen kaikki maininnat T-Mobilesta, minkä lisäksi yhtiön arpajaiset on peruttu ja Call of Duty -joukkue New York Sublinersin T-Mobile-sponsorit on mustattu näiden joukkuepaidoista.

Tämän lisäksi myös Coca-Cola ja State Farm miettivät parhaillaan uusiksi omaa yhteistyötään Activision Blizzardin ja Overwatch Leaguen sponsoreina. Jälkimmäinen on pyytänyt Activision Blizzardia olemaan näyttämättä yhtiön mainoksia viikonloppuna järjestettävissä Overwatch-matseissa. Kumpikaan yhtiöistä ei ole kuitenkaan toistaiseksi päättänyt luopua vielä täysin sponsoroinnistaan.

Viime kuussa Kalifornian valtio haastoi Activision Blizzardin oikeuteen yhtiön väitetyn kulttuurin vuoksi, joka systemaattisesti seksuaalisesti häiriköi, syrji ja kiusasi erityisesti studiossa työskennelleitä naispuolisia ja vähemmistöön lukeutuvia työntekijöitä.