UUSIMMAT

Activision hakkereiden armoilla: Yli puoli miljoonaa käyttäjätiliä päätyi vääriin käsiin

21.09.2020 18:11 | Muropaketin toimitus

Satojen tuhansien Activision-tilien uskotaan olevan haavoittuvaisia.

Jopa yli puoli miljoonaa Activision-tiliä on hakkeroitu, ja Activision kannustaa käyttäjiä vaihtamaan salasanan välittömästi. Oman tilin tilanteen näkee kirjautumalla Activision-palveluun.

Hakkerointi tuli esiin, kun esimerkiksi monet Call of Duty -sisällöntuottajat kertoivat asiasta sosiaalisessa mediassa. Lisäksi The Gaming Revolution -sivusto osaa sanoa, että uusia Activision-tilejä luodaan noin tuhat kappaletta kymmenen minuutin välein, eikä ole varmaa, ovatko uudet käyttäjätilit turvassa.

Hakkerit ovat onnistuneen tietomurron ansiosta saaneet tilien käyttäjätunnusten ja salasanojen lisäksi tietoja siitä, kuinka Activision-tilejä on käytetty. Activision ei tällä hetkellä tarjoa kaksivaiheista vahvistusta, joka suojaa käyttäjätilejä tavallista vahvemmin.

Hakkeroinnin uhrit ovat kertoneet ottaneensa yhteyttä Activisionin asiakaspalveluun, joka on vahvistanut tietomurron todenmukaisuuden. Hakkerit ovat kirjautuneet eri käyttäjätileihin, ja vaihtaneet salasanan niin, etteivät tilien omistajat pääse enää niihin käsiksi.

Hakkeroinnista kertoo Tech Raptor -sivusto.

Muropaketin uusimmat