Activision laittoi juristit asialle ja teki lopun yli vuoden kehitetystä fanipelistä

25.09.2018 19:05 | Muropaketin toimitus

Activision on painostanut fanit lopettamaan Spyro: Myths Awaken -pelin kehittämisen.

Viime viikolla kerroimme pitkään kehitetystä Spyro the Dragon -fanipelistä, jota tehdään alkuperäisille pleikkaripeleille uskollisella tyylillä. Täyspitkä ja täysin itsenäinen Spyro: Myths Awaken -peli oli ollut kehitteillä jo yli vuoden, mutta nyt siitä on tehty loppu.

Eurogamer kertoo, että Spyro-sarjan oikeudet omistava Activision on lähettänyt fanipelin tekijöille niin sanotun ”cease and desist” -kirjeen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Activision uhkaa fanikehittäjiä oikeustoimilla, mikäli he jatkavat projektinsa työstämistä.

Myths Awaken -pelin kehittäjät eivät siis tule jatkamaan Spyro-pelinsä parissa, mutta kokonaan he eivät ole peliä valmiit hylkäämään. Kehittäjät kertovatkin Eurogamerin mukaan, että projektista poistetaan kaikki mikä viittaa Spyro the Dragon -sarjaan, mutta pelin tarina, suunnitellut tasot ja uudet hahmot jatkavat elämäänsä kokonaan uutena pelinä.

Spyro the Dragon -sarjan ensimmäiset pelit ilmestyvät 13. marraskuuta remake-versioina Spyro Reignited Trilogy -pelikokoelmassa. Tämä lienee todellinen syy siihen, miksi Activision päätti juuri nyt heittää kapuloita fanipelin rattaisiin.