Activision otti järeet aseet käyttöön – uusi huijauksenesto-ohjelma ei varmasti ole kaikkien pelaajien mieleen

14.10.2021 09:33 | Muropaketin toimitus

Activision on julkistanut uuden Ricochet-huijauksenesto-ohjelman lieventääkseen Call of Dutyn laajalti levinnytta huijausongelmaa.

Kyseessä on tiedotteen mukaan järeä ”monitasoinen” huijauksenesto-ohjelma, joka hyödyntää sekä serveritason työkaluja sekä kernel-tason ajureita seuratakseen, analysoidakseen ja lopulta kitkeäkseen huijareita suositusta räiskintäpelisarjasta.

Juuri kernel-puolen pääsy saattaa osua vastakarvaan monille pelaajille, sillä juuritason huijauksenestot ovat aiheuttaneet kohua myös aikaisemmin, muun muassa Doom Eternalin ja Valorantin kanssa. Activision tosin vakuuttaa, että ohjelma käynnistyy ainoastaan Call of Duty: Warzonen käynnistäessä ja sammuu pelin lopettaessa, eivätkä kernel-ajurit tee muuta kuin seuraa ja raportoi toimintaa CoD:iin liittyen.

Richochet-järjestelmän serveritason estot julkaistaan samanaikaisesti Call of Duty: Vanguardin kanssa 5. marraskuuta, jonka jälkeen se tuodaan myös Warzoneen. Kernel-puoli lisätään puolestaan ensin Warzoneen ja vasta myöhemmin Vanguardiin.