UUSIMMAT

Agents of Mayhem ei sytytä – Julkaisija tyytymätön myyntiin, studiolla irtisanomisia

28.09.2017 18:23 | Muropaketin toimitus

Pelistudio Volition on irtisanonut yli 30 henkeä Agents of Mayhem -pelinsä julkaisun jälkeen. Julkaisija Deep Silverin kerrotaan myös olevan tyytymätön pelin myyntiin.

Saints Row -peleistä tunnettu pelikehittäjä Volition on joutunut irtisanomaan runsaasti työntekijöitään, kertoo Destructoid. Studion kerrotaan irtisanoneen yli 30 työntekijää, mikä tarkoittaa noin 15% sen koko työvoimasta.

Syynä irtisanomisiin lienee elokuussa julkaistun Agents of Mayhemin kehno menestys. Julkaisija Deep Silverin kerrotaan olevan tyytymätön pelin myyntilukuihin, ja esimerkiksi Isossa-Britanniassa se jäi ilmestyessään paljon vanhempien pelien, Grand Theft Auto V:n (2013) ja Fallout 4:n (2015) jalkoihin myyntilistoilla.

Arvostelut eivät varmasti ole auttaneet Agents of Mayhemin myyntiä. Pelin keskiarvo Metacriticissä pyörii alustasta riippuen 70 tienoilla, ja Muropaketin arviossa sille irtosi vain 2,5 tähteä. Kriitikkomme totesi pelistä muun muassa näin:

”Sum summa rum, Agents of Mayhem suoriutuu tehtävästään keskinkertaisesti. Suurimpia miinuksia ovat pieni kaupunki, jossa ei ole juurikaan nähtävää, samat tehtävästä toiseen pyörivät alueet ja co-opin puute. Kun – tai jos – jatkoa tulee, niin toivon että nämä kohdat olisi korjattu. Ideana oman antisankarikoplan ohjastaminen on erinomainen, mutta toteutus jättää paljon parantamisen varaa. Antisankariagenttimme ansaitsevat parempaa.”

Koko arvion voit lukea tästä.