UUSIMMAT

Ainutlaatuisten PlayStation 5 -erikoisversioiden kaupittelu oli varsinainen farssi – Myyjät vakuuttelevat: “Kenelläkään ei ole todisteita siitä, että olemme huijareita”

14.01.2021 21:12 | Muropaketin toimitus

Yhdysvaltalainen yritys yritti tuoda markkinoille kustomoituja PlayStation 5 -konsoleita, mutta se nettisivut eivät kestäneet varsin suurta liikennettä, eikä pelikoneita lopulta myyty ollenkaan. Yritystä on syytetty siitä, että kyseessä olisi ollut huijaus.

SUP3R5-niminen yhdysvaltalainen yritys kustomoi noin 300 PlayStation 5 -konsolia, jotka oli suunniteltu näyttämään tyyliltään PlayStation 2:lta. Hintaa näillä oli noin 200 euroa tavallisen konsolin myyntihintaa enemmän. Konsolit onnistuivat herättämään suurta mielenkiintoa, mutta kun yritys alkoi ottamaan tilauksia vastaan, eivät sen nettisivut kestäneet kovaa kulutusta. Sen seurauksena monien asiakkaiden tilauksia otettiin vastaan ilman, että he olisivat saaneet vastinetta rahoilleen. SUP3R5 ei myöhemmin tarjonnut asiakkaille mahdollisuutta poistaa sivustolta omia luottokorttitietojaan.

Yritys julkaisi tiedotteen, jossa se lupasi maksaa rahat takaisin, ja tunnusti, kuinka häpeällisesti konsolien myynti oli sujunut. Lähes välittömästi tämän jälkeen SUP3R5 peruutti kaikki tilaukset, ja poisti Twitter-tilinsä, koska yritys oli kertomansa mukaan saanut uskottavia tappouhkauksia.

Yrityksen toiminta on herättänyt vahvoja huijausepäilyjä, ja SUP3R5 on nyt julkaissut tiedotteen, jossa se kommentoi tapausta.

“Olemme käyttäneet termiä huijauspaniikki koskien sitä, kuinka meihin reagoitiin, kun avasimme nettisivumme ja Twitter-tilimme. Mielestämme on täysin normaalia olla skeptinen, mutta huomasimme nopeasti, kuinka väitteet huijauksesta levisivät sosiaalisessa mediassa. Jotkut jopa väittivät, että heillä on todisteita siitä, että olemme huijareita. Tämä tuntuu hyvin epäreilulta ja loukkaavalta, sillä emme olleet silloin vielä myyneet ensimmäistäkään konsolia. Kenelläkään ei ole todisteita siitä, että olemme huijareita”, tiedotteessa vakuutetaan.

SUP3R on sanonut, että se on maksanut kuluttajille rahoja takaisin lähes kaikille, ja loput palautetaan vielä tämän viikon aikana. Yritys tunnusti, että se odotti jonkinlaisia ongelmia suuren kysynnän takia, mutta se alleviivaa sitä, kuinka maksut suoritettiin esimerkiksi PayPalin kautta, jota pidetään hyvin turvallisena tapana siirtää rahoja.

“Kaiken muun lisäksi meidän maksujärjestelmämme kaatui, eikä kellään ollut enää mahdollisuutta poistaa tietojaan sivuiltamme”, yritys selittää.

SUP3R saattaa yrittää PlayStation 5 -erikoisversioiden myyntiä uudelleen, jos siihen löytyy hyvä ja turvallinen keino. Eräänä tapana yritys mainitsee sen, että konsoleita pääsee ostamaan kutsuilla, joita lähetetään niille tahoille, jotka onnistuivat varaamaan pelikoneen edellisellä myyntikerralla, eivätkä laittaneet konsolia ennakkomyyntiin netin kauppapaikoille.

Asiasta kertoo VGC-sivusto.