Uusimmat

2010 paras ladattava pelisisältö: Red Dead Redemption: Undead Nightmare

07.01.2011 16:25 Jukka O. Kauppinen

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2010 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Ja tulokset näyttävät… Tältä.

Tulokset on laskettu lukijoiden antamien äänten yhteenlaskun perusteella. Valintojen höysteeksi on valittu yksi tai useampi lukijoiden perustelu. Lisäksi olemme listanneet joitakin erityisen hyvin perusteltuja ehdokkaita, vaikka ne eivät olisikaan yltäneet äänimäärällisesti listakärkeen.

Sisennetyt kappaleet ovat lainauksia Domen aihetta käsittelevästä jutusta, ranskalaisella viivalla merkityt puolestaan lukijoiden perusteluja äänilleen.

2010 parhaat ladattavat pelisisällöt:

  1. Red Dead Redemption
  2. Mass Effect 2
  3. Battlefield Bad Company 2

 

Red Dead Redemption (Undead Nightmare)

Lue juttu:Red Dead Redemption (PS3, Xbox 360)

Red Dead Redemption yllätti minut hieman pusikosta. Alkuperäinen peli ei jättänyt minulle juuri mitään muistoja itsestään ja luultavasti puolet niistä harvoistakin ovat oikeasti jostain toisesta länkkäriräiskinnästä. GTA IV:stä pidin kovasti, mutta sen länkkäriversio… eh.

Niinhän siinä taas kävi, että olin väärässä suurella V:llä. Pelattuani Red Dead Redemptionia huuli pyöreänä ja vertauskuvallinen tatti ojossa en voi muuta kuin nostaa käteni pystyyn ja tunnustaa, että kyseessä on kenties Rockstarin paras peli ikinä. Mutta millä eväillä?

– Rockstar osaa timanttisten pelien lisäksi aivan omaa laatuaan olevat dlc-lisäosat. Hävetkää muut pelitalot ja teidän lyhyet rykäisyrahastukset.

Mass Effect 2 (Lair of the Shadow Broker)

Lue juttu:Mass Effect 2: Lair of the Shadow Broker DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Mass Effect 2 oli minulle vuoden 2009 suurin julkaisu. Pelissä kaikki tuli yhteen: oiva taistelumekaniikka, kiinnostava juoni sekä elävä maailma. Puhumattakaan Mirandasta. Valitettavasti toinen osa sekoitti pakkaa tarinan kerronnan puolesta, ja jotkut ensimmäisen osan pidetyimmistä hahmoista eivät olleet enää pelattavissa. Suurin pettymys lienee ollut monelle sinisen kaunottaren Liaran menettäminen.

DLC-laajennus Lair of the Shadow Broker saapuu tätä puutetta paikkaamaan. Se alkaa kuten niin moni muukin Mass Effect 2:n sivutehtävistä…

– Lair of the Shadow Broker oli yksi kaikkien aikojen parhaista DLC:istä. Ehdottomasti hintansa arvoinen, tälläistä laatua saisi tulla muihinkin peleihin.

– Näyttää miten paljon parjatut DLC paketit voivat parhaimmillaan syventää ja tarjota loogista jatkumoa alkuperäiselle pelille

– Lair of the Shadow Broker Kun ladattava lisäsisältö peleissä on yleensä luokkaa uusi ase/kenttä tai pari, Bioware todella nosti rimaa Lair of the Shadow Brokerin tehdessään. Kyseessä on yksi parhaista, ellei paras lisäsisältö paketti koskaan, ikinä. LotSB on kirjoitettu yhtä hyvin kuin alkuperäinen peli, ja myös ympäristöt ovat todella omaperäisiä. Tämä on sillä rajalla, olisiko sen pitänyt olla mukana alkuperäisessä pelissä, vai onko se vaan tajuttoman hyvää lisäsisältöä. Itse kallistun jälkimmäiseen, vaikka tarinan ja sisällön kannalta se onkin pakko-ostos kaikille Mass Effect faneille.

– Vaikka Liara ei olisikaan lempihahmoni, olisi tämä lisäosa silti vuoden valinta. Seikkailu on mittava, uudet musiikit hiuksianostattavan upeita ja tarina ja uudet ympäristöt erittäin hienot. Lisäksi se lisää mahdollisuuden säätää uusiksi kumppanien taitopisteet & paljon muuta pientä mutta miellyttävää.

Battlefield Bad Company 2 (Vietnam)

Lue juttu:Battlefield Bad Company 2: Vietnam (PC, PS3, Xbox 360)

Kehuin aikanaan Battlefield: Bad Company 2:ta urakalla, enkä mielestäni syyttä. Peli vei heti minut ja monet muutkin mukanaan niin tehokkaasti, ettei mikään nettiräiskintä sitten Team Fortress 2:n ollut pystynyt samaan. Mielenkiintoa kestikin parin kuukauden ajan mutta sitten kaikki oli nähty, erityisesti ne joka pusikossa suhisevat Hot Carlit ja 40mm äidin…rakastajat. Sota riitti ja muut pelit veivät huomioni.

Ehkä tämä selittää osittain sen, miksi puoli vuotta myöhemmin ilmestynyt Bad Company 2: Vietnam iski kuin ne vertauskuvalliset miljoona volttia. Kaikki tuntui taas niin hienolta ja toimivalta. Palveltuani aikani taas virtuaalirintamalla olen valmis sanomaan, että vaikka uutuudenviehätys selittääkin osan huumasta, loppu on puhdasta hyvää pelisuunnittelua.

– Vietnam. Vie pääpeliä jopa parempaan suuntaan. Mahtava tunnelma yksinään riittää ykkössijaan

– Battlefield Bad Company 2 Vietnam, aivan mahtavaa tavaraa 13€ hintaan kun käytännössä tuli kokonaan uusi peli. Vanha kunnon AK käteen ja menoksi sen ajan musiikin tahdissa ja maisemissa. Häpeä Activision, ota DICEstä mallia, näin ne DLC:t tehdään.

– Vietnam -lisäosa, uudisti peliä niin kenttien kuin aseidenkin puolesta ja isona plussana hyvä soundtrack!

 

Muita joko runsaasti ääniä saaneita tai hyvin perusteltuja ehdokkaita:

 

BioShock 2 (Minerva’s Den)

Lue juttu:Bioshock 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Tarina on sinänsä sivuseikka, sillä Bioshockin päähenkilö on sen näyttämö, vedenalainen Rapturen kaupunki, yhteiskunnan kahleista vapaaksi yläluokan paratiisiksi visioitu käärmeenpesä. Asioiden ollessa vielä mallillaan kaupungin tärkeimmäksi hyödykkeeksi nousi geenimanipulaation mahdollistava adam-huume. Kun ahneus adamia kohtaan kasvoi yli itsehillinnän, Rapture söi itsensä sisältäpäin. Adamia kun saa vain muista ihmisistä, post mortem.

Trials HD (Big Thrills)

Lue juttu:Trials HD (Xbox 360)

Trials-pelisarja on pohjimmiltaan hyvin yksinkertainen: ajat prätkällä lyhyen kentän päästä päähän ja siirryt seuraavaan. Myös kontrollit ovat mitä simppeleimmät. Prätkästä löytyy kaasu ja jarru, sekä mahdollisuus nojata eteen- ja taaksepäin. Voiko muka olla vaikeaa? Kuten tuhannet kohonneet verenpaineet ja spontaanisti kaljuuntuneet pääkopat todistavat, voi. Voi Jeesuksen tähden, voi.

Muropaketin uusimmat