Uusimmat

GT Academyn pohjoismaiden finaalin voitto kaasutettiin Tampereelle

15.02.2010 17:10 Jukka O. Kauppinen

Viime perjantaina ajettiin ankara kilpailu Gran Turismo 5:n GT Academy -versiossa. Suomessa näet ajettiin tämän vuoden GT Academyn pohjoismainen finaali, jonka voitto putosi tamperelaisen Marko Moision syliin.

Marko Moisio näytti kyntensä ja osoittautui Pohjoismaiden nopeimmaksi virtuaalikuskiksi 20 kilpa-ajajan joukosta. Finalistit oli valittu PlayStation Networkissa kaikille avoimena olleen GT Academy Time Trial -kisan perusteella. Lähtöasetelmat finaalit olivat suomalaisittain erinomaiset, sillä 20 finalistin joukosta peräti 13 kuskia oli suomesta. Jännittävien käänteiden päätteeksi Marko Moisio kaasutti finaalin voittajana maaliin.

Moisio jatkaa nyt taistoaan kilpailun seuraavaan vaiheeseen Englannin Silverstoneen, muiden Euroopan nopeimpien virtuaalikuskien kanssa. Silverstonen kuuluisalla radalla Moisiosta koulitaan oikea kilpa-ajaja ja hän pääsee Nissan 370Z -auton ratin taakse osana vuoden 2010 GT Academyä.

GT Academy 2010 -kisan seuraavassa vaiheessa Moisio kyyditetään Silverstoneen, jossa hänestä koulitaan oikea kilpakuski.

Vuonna 2008 PlayStationin ja Nissanin GT Academy -kilpailu muutti 23-vuotiaan espanjalaisen opiskelijan, Lucas Ordoñezin elämän. Hän otti osaa GT Academyyn ja sen myötä hänestä tuli Nissanin kilpatallin täysi jäsen, voittaen kannuksensa Dubain 24 tunnin kisassa. 26-vuotiaalla Tamperelaisella Moisiolla on nyt mahdollisuus seurata Ordoñezin jalanjälkiä virtuaalikuskista oikeaksi kilpa-ajajaksi.

Varsinainen Gran Turismo 5 julkaistaan myöhemmin tänä vuonna PlayStation 3:lle.