Uusimmat

League of Legendsin pelaajat oppivat vihdoin käyttäytymään

05.11.2012 17:30 Miikka Lehtonen

Monen verkkopelillä ja -palvelulla on huono maine, mutta harvalla niin huono kuin Xbox Livellä tai League of Legendsillä. Jo wanha kansa tiesi kertoa, että sivistyneiden ihmisten kannattaa välttää niitä, ellei halua kuulla tylyä settiä rodustaan, sukupuolisuuntauksestaan tai äidistään. Vaan olisiko League of Legends vihdoin parantamassa mainettaan?

BBC tietää kertoa League of Legendsiä pyörittävän Riot Gamesin rohkeasta kokeilusta, jossa yhdessä sosiologien ja psykologien kanssa pyrittiin keksimään keinoja pelissä perseilevän kakaralauman hillitsemiseksi. Hieman yllättäen ratkaisu oli virtuaalinen porkkana.

Pitkän pohdinnan tuloksena Riot kehitti kunniajärjestelmän, jossa pelaajat voivat pelien jälkeen jakaa pisteitä asiallisesti käyttäytyneille ja pelanneille vastustajilleen ja tiimikavereilleen. Moiselle on käyttöä, sillä LoLin kaltaiset MOBA-, tai lords management -pelit ovat perinteisesti aikamoisia viemäreitä. Haistattelu alkaa usein jo ennen matsia ja auta armias sitä ressukkaa, joka vaikka aloittelijuuttaan tekee virheen. Vaikka itsekin tykkään kovasti genrestä, en juuri viitsi juuri yhteisön tason takia pelata niitä julkisissa matseissa.

Kaikkien yllätykseksi kunniajärjestelmä toimii. Pisteitä on jaettu vasta kuukauden päivät, mutta jo nyt tulos on hämmästyttävän positiivinen. Peleissä on käytetty 35% vähemmän huonoa kieltä ja verbaalisesta häirinnästä tehdyt ilmoitukset ovat pudonneet 41%.

Kyse ei toki ole uniikista järjestelmästä, sillä esimerkiksi DOTA 2 sisältää samanlaisen mekanismin. DOTA 2:ssa vastaava järjestelmä ei ole kuitenkaan toiminut välttämättä aivan yhtä hyvin, sillä pelaajamäärien kasvaessa yhteisön taso on laskenut kuin lehmän häntä. Ehkä Valve voi ottaa oppia Riotista ennen kuin on liian myöhäistä.

Lähde: BBC

Lisää aiheesta

LoL ei ole naurun asia, vaan jättihitti

Lue myös

Carrier Command Gaea Mission (PC, Xbox 360)

Ei tullut Cypress Hill -laulajasta miljonääriä GTA:n kustannuksella

Fani modernisoi Descentiä Unreal Enginellä

Need for Speed: Most Wanted tuntuu avoimen riemastuttavalta kaahailulta