Uusimmat

Logitechin ensimmäinen mekaaninen pelinäppis on hyvä mutta hintava

19.03.2013 18:40 Jukka O. Kauppinen

Janne Mikola koeajoi huolella jokseenkin myöhässä mekaanisten pelinäppisten maailmaan loikanneen Logitechin esikoislaitetta. G710+ on hyvä näppis, mutta siinä on yksi hieman askarruttava pulma.

Toisaalta tuntuu, että Logitech suhtautuu mekaanisiin näppäimistöihin vielä hieman eri tavalla kuin mihin kuluttajat ja muut valmistajat ovat tottuneet. On selvä juttu, että kuluttajat ovat nykymaailmassa valmiita maksamaan näppäimistöistään enemmän kuin sen kolme-neljäkymppiä, jolla viime vuosikymmenen kumitattirimpuloita kaupattiin. Toisaalta G710+ menee aivan sen toisen ääripään tuntumaan: kyllä hintalappuun raapustettuihin numeroihin liittyy nykyäänkin kipukynnys. Liika on liikaa ja G710+ pyörii vaarallisen lähellä kipukynnystä 150 euron hinnoittelullaan.

Toinen esimerkki tästä omalaatuisesta toiminnasta on se, kuinka Logitech suorastaan tuntuu salailevan sitä, millaisia mekaanisia kytkimiä heidän näppäimistöissään käytetään. Muilla valmistajilla tämä tieto on yleensä printattu pahvipaketin takakanteen informatiivisin kuvin. Logitech taas syystä tai toisesta karttelee läpinäkyvyyttä. Ilmeisesti Logitech haluaa myydä Logitechia.

Tokihan asiasta on helppo ottaa selvää. Ainakin, jos tietää mitä etsiä. Näppäinhatun irrottamalla selviää, että G710+:n tekevät mekaaniseksi Cherry MX:n Brown-kytkimet. Kytkinvalinta on mielenkiintoinen ja samalla itseäni erityisen paljon miellyttävä. En koskaan ystävystynyt täysin esimerkiksi SteelSeries 6Gv2:ssa käytettyjen Cherry MX Blackien kanssa. Vaikka näpyttelytuntuma oli niillä yhtenäinen ympäri lautaa ja pitkin käyttövuosia, lineaarinen vastus tuntui siltä, kuin näppäimistö taistelisi aina käyttäjäänsä vastaan. Jos näppäimistö herättää tuntemuksia siitä, että räiskintäpelissä CTRL pohjassa hiippailemista tulee fyysisesti raskasta, on kytkindesignissa mielestäni jotain väärää.

Lue artikkeli: Logitech G710+ -pelinäppiksessä askarruttaa vain hintalappu

Lisää aiheesta

Tällainen on PS4:n DualShock 4 -ohjain

Speedlink XEOX Pro Analog Gamepad – puolitien padi

SteelSeries QcK – ajoiko aika klassikkohiirimaton ohi?

Roccat Isku – upea ja jopa rönsyilevä pelinäppis

Mekaaninen näppäimistö vastaan nestemäinen elintarvike

Logitech G13 -pelinäppäimistö – onko mininäppiksestä hyötyä?