Uusimmat

Miksi LucasArtsin klassikot jaksavat aina vain inspiroida?

10.04.2013 14:00 Jukka O. Kauppinen

Kikki Hiiren ilkeä temppu LucasArtsia kohtaan on nostattanut maailmalla nostalgia-aaltoja, jossa muistetaan aivan erityisesti firman vanhoja seikkailupelejä. Ajalta, jolloin kaikki oli maailmassa paremmin. Gamasutra-lehti otti yhteyttä monen monituisiin seikkailupelien tekijöihin ja kyseli heiltä, jotta mikäs niissä Lucasin 80- ja 90-luvun seikkailuissa oikein viehätti.

”Jos vain voit luoda maailman, joka saa ihmisten mielikuvituksen juoksemaan ja innoittaa heitä, niin pelaajat rakentavat sen päälle omia juttujaan ja nostavat maailmasi aivan uusiin korkeuksiin”, ynnää esimerkiksi BioWaren Alistan McNally Lucasartsin seikkailujen viehätyksen syitä.

LucasArtsin – tai siis alkujaan Lucasfilm Gamesin – perustajajäsen David Fox puolestaan muistelee yhtiön magiaa näin:

” Meillä oli varaa hioa ideoitamme, työstää pelejämme ja heittää roskiin konseptit, jotka eivät toimineet. Yksi ohjenuoristamme oli: ei julkaista paskaa.  Niinpä teimme parhaamme varmistaaksemme, että niin ei tapahdu.”

”Ehkä mahdollisuus työskennellä tuollaisessa luovuutta tukevassa ympäristössä mahdollisti sen, ettei meidän tarvinnut koko ajan ajatella paljonko firma teki tulosta. Me pystyimme ajattelemaan laatikon ulkopuolella, ottamaan tarvittaessa aikalisän, työstämään peliin lisää taustoja ja yksityiskohtia – ja tuunata, tuunata ja vielä tuunata, kunnes se tuntui valmiilta.”

Ja kuten tiedämme, Lucasin klassikot olivat tärkeässä asemassa myös äskettäin julkaistun suomalaisen western-seikkailukomedia Fester Muddin ensimmäisen episodin synnyssä.

Koko kuusisivuisen artikkelin voit lukea oheisen linkin takaa.

Lue juttu: Why are We Still Talking about LucasArts’ Old Adventure Games?

Lisää aiheesta

10 LucasArts-klassikkoa – mikä oli suosikkisi?

Fester Mudd –haastattelu: suomalaista villin lännen komediaa

Fester Mudd: Curse of the Gold Episode 1 (Android, iOS, Linux, Mac, PC)

Kiitos LucasArts 1982-2013