Uusimmat

Ruumista raiskaava sika oli liikaa Amnesia: A Machine for Pigsin kehittäjille

03.10.2013 11:57 Jukka O. Kauppinen

Amnesia: A Machine for Pigs -kauhupelin käsikirjoittaja Dan Pinchbeck myöntää tarinan synkkien elementtien olleen moraalisesti haasteellisia. Jotkut synkät aiheet jopa leikattiin pois pelistä.

Käsikirjoittaja Dan Pinchbeck kertoi Kill Screen -sivustolle kokemuksiaan uuden Amnesian käsikirjoittamisesta. Synkkien aiheiden ja lapsia tappaneen päähenkilön sisäistäminen oli vaikeaa lempeälle perheelliselle isälle. Mies kuvaili käsikirjoittamisen vaativan rajojen hakemista.

”Sinun täytyy painaa eteenpäin, vaikka tunnet ettet voi jatkaa enempää. Silloin vasta päädyt pimeisiin paikkoihin ja sieltä nousevat kauhun elementit, kuten kannibalismi ja lasten murhat. Synkin kysymys mitä A Machine for Pigs kuitenkin esittää on, onko oikein tappaa satoja ihmisiä pelastaakseen miljoonia? Se on pelottavaa, koska se on kysymys oikeasta elämästä. Samaa kysymystä pohtivat myös Hitler ja Stalin. Samaa tapahtui myös Balkanilla ja Ruandassa,” Pinchbeck pohtii.

Pelistä leikattiin myös kohtaus, jossa sika rakasteli kuollutta ruumista. Se oli ongelma, koska kohtaus näytti enemmänkin raiskaukselta.

”Aluksi sika rakasteli naista, mutta se näytti raiskaukselta. Tämän vuoksi vaihdoimme tilalle miehen ruumiin, mutta ei se muutoksesta parantunut. Se näytti homoraiskaukselta. Halusimme kertoa kohtauksella sikojen eläimellisyyden, mutta se ei ollut tarpeeksi hyvin perusteltua,” Pinchbeck kommentoi.

Lähde: Kill Screen, Amnesia: A Machine for Pigs writer Dan Pinchbeck talks about horror, genocide, and the scene so disgusting he had to cut it

Lisää aiheesta

Amnesia: A Machine for Pigs (PC) 

A Machine for Pigs on ottanut oppia Walking Deadista, ja toisin kuin edeltäjässään, kaiken keskiössä on kokemus, eikä niinkään itse peli. Amnesia kulkee jatkuvasti ohuella nuoralla, tasapainotellen pelin ja interaktiivisen kerronnan välillä.

Amnesia: The Dark Descent (PC) 

Tapahtumat sijoittuvat pimeääkin pimeämmälle 1800-luvulle. Lähtötietoja ei juuri jaeta, vaan muisti palaa pätkittäin takaumien ja päiväkirjamerkintöjen myötä. Samalla kasvaa myös kauhu.