Uusimmat

THQ-pomo vakuuttelee: vararikko ei ole loppu vaan uusi alku

20.12.2012 20:00 Miikka Lehtonen

Kuten jo aamulla saimme lukea, THQ:n tilanne näyttää entistä huonommalta. Firma kun on ilmoittanut menneensä vararikkoon ja etsivänsä ostajia roippeilleen. Samaan syssyyn THQ-pomo Jason Rubin kuitenkin vakuuttelee, että ei se homma tähän lopu.

Eilisten huonojen uutisten perään THQ julkaisi toimitusjohtajansa avoimen kirjeen, jossa Rubin vakuuttelee THQ:n asiakkaille ja yhteistyökumppaneille, ettei se taru suinkaan tähän lopu. Ei, vaikka huonolta näyttääkin. Clearlake Capital Grouphan ehti jo tiettävästi haaskalle ostamaan kaiken sen THQ:n mielenkiintoisen omaisuuden ja Rubin uskoo, että tätä kautta risukasaan paistaa vielä aurinko.

”Clearlake takaa yrityksellemme ne rahat, jotka tarvitsemme kehittäessämme pelejämme myyntiprosessin kulkiessa kohti loppuaan. Ja vielä tärkeämmin, kun kaupat on tehty, Clearlake on lupautunut sijoittamaan THQ:hun runsaasti pääomaa, jonka avulla saamme kehityksen alla olevat pelimme valmiiksi ja voimme tulevaisuudessakin kehittää uusia. Lyhyesti sanottuna he siis rahoittavat yrityksellemme uuden alun.”

Mitä ilmeisimmin Clearlake ei siis ole ostanut THQ:ta pilkkomismielessä, vaan aikoo yrittää palauttaa firman tolpilleen. Ja miksipä ei: sen jälkeen myynnistä saa varmasti suuremmat voitot kuin risukasan myynnistä. Rubin korostaa myös, että Chapter 11, eli se rahoitusjärjestelymekanismi, jonka avulla THQ teki vararikkonsa, ei suinkaan ole sama asia kuin konkurssi tai tien pää.

”Tärkein asia, joka pitää ymmärtää, on se, että Chapter 11 ei tarkoita THQ:n tarinan päätöstä tai rakastamienne pelien loppua. Päinvastoin, itse asiassa.

Chapter 11 on yhdysvaltalaisille firmoille suunniteltu turvaverkko. American Airlines on tällä hetkellä Chapter 11 -uudelleenjärjestelyssä ja siitä huolimatta lensin heidän lennoillaan kun vierailin pari viikkoa sitten Volitionilla. Donald Trump on ollut firmoineen Chapter 11:ssä neljä kertaa. Ja listaan voi lisätä muitakin tunnettuja firmoja, kuten Macy’s-tavaratalot, Delta Airlinesin, General Motorsin, Marvel Studiosin tai elokuvayhtiö MGM:n.”

Ja tässähän on se Rubinin tärkein pointti: MGM tosiaan veti Chapter 11:t jokin aika sitten oltuaan aivan persaukisessa tilassa. Sitä kautta firma sai taloutensa sellaiseen kuntoon, että se pystyi taas rahoittamaan elokuvia ja julkaisikin tänä vuonna muun muassa tuoreen Bond-leffa Skyfallin ja Hobbitin.

Rubin korostaakin, että pelaajan perspektiivistä mikään ei muutu. Metro: Last Light, South Park, Company of Heroes 2 ja muut oikeasti odotetut THQ-pelit tulevat ulos ensi vuoden alkupuolella. Näinköhän? Se jää nähtäväksi. Vaikka moni firma onkin saanut taloutensa Chapter 11:n avulla kuntoon, moni on myös sitä kautta painunut lopullisesti pohjalle. Toivottavasti THQ ei painu, sillä firmalla on vielä paljon annettavaa.

Lähde: THQ

Lisää aiheesta

THQ vararikkoon ja kaikki omaisuus myyntiin

THQ:n Humble Bundle osoittautui menestykseksi

THQ romahtaa – syöksyykö Ubisoft haaskalle?

Muropaketin uusimmat