Uusimmat

Trine 3:n traaginen tarina: rahat loppuivat kesken

24.08.2015 11:36 Miikka Lehtonen

Kun pelailin Trine 3: Artifacts of Power -peliä arvostelua varten, yllätyin pelin lopusta. Se kun tuli aivan puskista ja tuntui siltä, kuin joku olisi tehnyt kolmasosan pelistä ja sitten vain päättänyt lopettaa kesken. Traagisesti tämä arvaus ei ole kovin kaukana totuudesta, joskaan päättämisellä ei ole mitään osuutta asiasta. Trine 3:n kehitysrahat vain loppuivat kesken.

Suomalaisen Frozenbyten toimitusjohtaja Joel Kinnunen postasi tapahtuneesta pelin Steam-foorumeille, sillä en suinkaan ollut ihan yksin huomioideni ja arvausteni kanssa. Ennen pelin julkaisua Trine 3:n kehitysversio keräsi useamman sataa positiivista käyttäjäarviota, mutta julkaisun jälkeen miltei kaikki arviot ovat olleet negatiivisia ja pelin lyhyt kesto on ollut yleinen valituksen aihe.

”Trine 3 maksoi lopulta miltei kolme kertaa enemmän kuin Trine 2, yli 5.4 miljoonaa taalaa. Puristimme kaikkemme peliin, eikä pöydälle jäänyt mitään. Meillä oli alunperin kirjoitettuna paljon pitempi tarina ja suunniteltuna paljon enemmän tasoja, mutta suunnitelmiemme toteuttaminen olisi maksanut yli kolme kertaa enemmän. Tajusimme liian myöhään, ettei meillä ollut niitä rahoja.”

Kinnunen kommentoi myös pelaajien huolia siitä, että Frozenbyte aikoisi myydä pelin lopun DLC:nä. Näin ei kuulemma olla tekemässä. ”Meillä ei ole suunnitelmia DLC:n suhteen. Tarinan jatkaminen on asia erikseen, mutta olemme julkaisseet nyt kaiken, mitä meillä on. Pelisarjan jatko on nyt vaakalaudalla, sillä palautteemme ja pelin negatiiviset arvostelut yllättivät meidät.”

Ikävämpi juttu kaikkien kannalta. Ymmärrän hyvin kehitystiimin tilanteen, mutta yhtäläisesti ymmärrän pelaajia. Jos peli tuntuu liian lyhyeltä ja tarina loppuu kuin seinään, ei se siitä mihinkään muutu, vaikka tiimi olisi miten tehnyt parhaansa. Trine 3:n pelastus voi kuitenkin löytyä pelaajista, sillä pelin mukana tulee hyvät työkalut omien kenttien tekemiseen ja Steam Workshop -tuen avulla niitä pystyy myös helposti jakelemaan muille pelaajille. Jos yhteisö ottaa pelin omakseen, sitä sisältöäkin voi siis tulla.

Lähde: Steam

 

Muropaketin uusimmat