Alastomat patsaat olivat liikaa: Uusi Assassin’s Creed -peli sisältää yllättävää sensuuria

22.02.2018 08:22 | Muropaketin toimitus

Muinaista Egyptiä mahdollisimman aidosti kuvaava Discovery Tour by Assassin’s Creed: Ancient Egypt julkaistiin sensuroituna. Jopa patsaiden rinnat on peitetty.

Toissapäivänä julkaistu Assassin’s Creed -sarjan opettavainen spin off -peli Discovery Tour by Assassin’s Creed: Ancient Egypt päästää pelaajat kokemaan muinaisen Egyptin mahdollisimman todenmukaisena, ja peli onkin suunnattu myös historianopetukseen. Yksi erikoinen asia on kuitenkin kiinnittänyt pelaajien huomion.

Kuten Kotaku raportoi, on pelimaailmasta löytyvät alastomia ihmishahmoja kuvaavat patsaat sensuroitu. Käytännössä kaikkien patsaiden paljaat rinnat ja sukuelimet on pietetty simpukankuorilla.

Sensuurin tarkoitus on todennäköisesti alentaa pelin ikärajaa koulutustarkoituksiin. Ubisoftin antaman lausunnon mukaan pelin sisältö on pyritty sovittamaan eri kulttuurien vaihteleville standardeille sopivaksi, joten saattaa olla, että sensuurin laajuus vaihtelee markkina-alueittain. Steamissa pelin ikärajaksi on merkitty 12.

Yllättävää kyllä, sensuuri koskee ainoastaan patsaita. Pelistä löytyy muita alastomuutta sisältäviä kuvia, joita ei ole sensuroitu.

Alla olevasta toimittaja Aleksandr Manzosin twiitistä näet esimerkkikuvan sensuroidusta patsaasta. Discovery Tour on saatavilla ilmaisena laajennuksena Assassin’s Creed Origins -peliin kaikilla alustoilla, ja PC:lle sen voi hankkia myös itsenäisenä ostoksena hintaan 19,99€.