Aliens: Fireteamista paljastettiin valtava määrä yksityiskohtia – Tässä kaikki, mitä pelistä tiedetään

04.03.2021 19:20 | Muropaketin toimitus

Uudesta Aliens-pelistä on kerrottu valtavasti yksityiskohtia.

Äskettäin on selvinnyt, että Cold Iron Studios on kehittänyt uutta Aliens-peliä jo vuosien ajan, ja nyt siitä on paljastettu roimasti uusia tietoja. Peli sijoittuu arvattavasti Alien-elokuvien maailmaan, ja se keskittyy pelottelun sijasta raakaan toimintaan.

Aliens: Fireteam on kolmannesta persoonasta kuvattu co-op-peli, jossa lähdetään taistelemaan Colonial Marine -sotilaan saappaat jalassa. Pelaajien kimppuun rynnii jatkuvasti Xenomorph-hirviöitä, ja sitä voi pelata myös yksinpelinä, jolloin ryhmän muut jäsenet ovat tekoälyn hallinnassa. Vaihtoehtoisesti hirviöitä voi tuhota nettipelinä. Pelihahmoa voi kustomoida, ja uusia tappovälineitä saa haltuunsa pelin edetessä.

Peli sijoittuu vuoteen 2022, eli noin 23 vuotta ennen Alien 3 -elokuvan tapahtumia. Tarina on tuttu, sillä Endeavor-avaruusalus lähtee tutkimaan eräästä siirtokunnasta tulevaa hätäkutsua, ja siirtokunta on hirviöiden vallassa. Cold Iron Studios on kertonut, että se käyttää lähdemateriaalina elokuvien lisäksi myös sarjakuvia ja romaaneja.

Pelaajat pääsevät valitsemaan itselleen sopivan hahmoluokan, joita on tarjolla viisi kappaletta: Gunner, Demolisher, Technician, Doc ja Recon. Jokaisella hahmoluokalla on omat yksittäiset ominaisuudet ja kyvyt, joita voi kasvattaa eri keinoin. Pelaajat joutuvat kohtaamaan yli 20 erilaista vihollistyyppiä, joista 11 on Xenomorph-hirviöiden eri malleja. Niiden lisäksi pelissä on synteettisiä hahmoja, sekä tietenkin Facehugger-otuksia.

Aliens: Fireteam tarjoaa neljä kampanjaa, jotka koostuvat eri kentistä, jotka vievät pelaajat moninaisiin tilanteisiin. Jokainen kampanja rakentuu yksilöllisiin Alien-maailman tarinoihin.

Cold Iron Studios lupaa, että peliin tulee julkaisun jälkeen saataville monia erilaisia laajennuksia. Aliens: Fireteam julkaistaan ensi kesänä PC:lle, PlayStation 4:lle, PlayStation 5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series -konsoleille.

Asiasta kertoo Comicbook-sivusto.