UUSIMMAT

Alko julkaisi viime vuoden synkimmän pelin ilmaisena ja suomeksi käännettynä

10.09.2018 12:48 Muropaketin toimitus

Suomalaistekoinen Lydia-peli on nyt saatavilla suomennettuna ja maksuttomana versiona. Peli palkittiin keväällä The Finnish Game Awards -gaalassa.

Kotimaisen Platonic Partnership -pelistudion tarinallinen seikkailupeli Lydia on nyt saatavilla Androidille ja iOS:lle ilmaisena versiona, joka on myös käännetty suomeksi. Pelin uudelleenjulkaisun takana on Alko, osana Lasten seurassa -ohjelmaansa, jonka on tarkoitus kiinnittää huomiota aikuisten alkoholinkäyttöön lasten läsnäollessa.

”On hyvä muistaa, että alkoholin kohtuukäytölläkin voi olla ei-toivottuja vaikutuksia lähipiirin”, toteaa Alkon vastuullisuusasiantuntija Virpi Valtonen yhtiön virallisessa tiedotteessa.

Lydia on kaunis ja tummanpuhuva tarinapeli, joka kuvaa aikuisten päihteidenkäyttöä pienen tytön näkökulmasta. Peli on saanut runsaasti huomiota maailmalla, ja keväällä se voitti The Finnish Game Awards -gaalassa Vuoden 2017 luova saavutus -palkinnon.

”Lydia ei ole opetuspeli alkoholin haitoista, vaan hyvä ja turvallinen pahanmielenpeli, jonka tarkoitus on nostattaa pelaajassa tunteita ja ajatuksia”, kuvailee pelikehittäjä Jussi Loukiainen. ”Jos yksikin pelaaja kokee ymmärtävänsä enemmän alkoholinkäytöstään tai alkaa miettiä omaa alkoholinkulutustaan, olemme saavuttaneet tavoitteemme pelin kanssa.”

Lydia on saatavilla mobiililaitteiden ohella myös PC:lle, jolla se kuitenkin on yhä maksullinen. Alta näet pelin englanninkielisen trailerin.