Alkuperäinen Nintendon valmistama PlayStation-konsoli tulee myyntiin – aiempi tarjous yli miljoona dollaria

18.12.2019 13:00 | Muropaketin toimitus

PlayStationin varhainen prototyyppi huutokaupataan helmikuussa, ja harvinaisuudesta odotetaan todellista jättipottia.

Kotaku raportoi, että yksi maailman harvinaisimmista pelikonsoleista myydään huutokaupassa helmikuun lopulla Dallasissa. Kyseessä on varhainen, Nintendon suunnittelema prototyyppi PlayStation-konsolista, jolla olisivat toimineet Nintendon pelikasetit sekä CD-ROM -levyt.

Virallisesti Play Stationiksi (erikseen kirjoitettuna) kutsuttu Pleikkari on aivan 1990-luvun alusta, ja se päätyi nykyiselle omistajalle vuonna 2009 entisen Sony-johtajan omaisuuden huutokaupasta. Omistajan poika löysi laitteen ullakolta vuonna 2015, ja kaksikko on sittemmin kiertänyt esittelemässä harvinaisuutta eri pelitapahtumissa.

Nyt konsoli myydään, sillä sen kanssa kiertäminen on tuottanut runsaasti velkoja. Huutokaupan hoitaa Heritage Auctions, joka on ennenkin myynyt peliharvinaisuuksia kymmenillä tuhansilla dollareilla.

Virallista lähtöhintaa ei ole ilmoitettu, mutta odotukset ovat korkealla. Konsolin omistajan mukaan eräs norjalainen keräilijä tarjosi hänelle aiemmin 1,2 miljoonaa dollaria harvinaisuudesta. Hinnan voi siis odottaa nousevan tähtitieteelliseksi.

Lisää kuvia ja tiedot huutokaupasta löytyvät Heritage Auctionsin sivuilta.

Muropaketin uusimmat