UUSIMMAT

Alkuperäisessä Grand Theft Autossa ei ollut alkujaan lainkaan ikonista tankkia – kaikki lähti liikkeelle vitsistä

18.12.2021 13:11 | Muropaketin toimitus

Taiteilija Stewart Waterson on paljastanut uuden salaisuuden alkuperäisestä Grand Theft Autosta.

Gamerhubissa julkaistussa viestissä Waterson muistelee omaa DMA Design -studion aikaa, jolloin hän oli yksi alkuperäistä Grand Theft Autoa luomassa olleista kehittäjistä. Hän paljastaakin, ettei pelisarjan ikoniseksi muodostunut tankki ollut alkujaan edes suunnitelmissa, vaan se lisättiin osana vitsiä.

Waterson kertookin, että hän ja koodaaja Ian Johnson ryhtyivät vitsillä miettimään, miten peliin saataisiin lisättyä tankki. Pelin lähdekoodi ei alkujaan tukenut moista ideaa, joten sen sijaan he päättivät liimata auton päälle jalankulkijan, jonka koodi tuki kahdeksaan eri ilmansuuntaan ampumista. Kun auton nopeutta hidastettiin vielä sopivasti ja jalankulkijan ammusten tehoa lisättiin merkittävästi, lopputuloksena syntyi periaatteessa eräänlainen tankki.

”Tykkitorni oli käytännössä pelaajahahmo, joka istui auton päällä ja pystyi liikkumaan itsenäisesti. Siten pelaaja pystyi ajaamaan autolla, liikuttamaan tykkitornia ja ampumaan”, Waterson toteaa.

Waterson ja Johnson loivat kuitenkin oman ”tankkinsa” muilta salassa työpäivän päätteeksi ja olivat varmoja, että saisivat nuhteluita seuraavana aamuna. Sen sijaan aamulla aikaisin toimistolle tulleet testaajat ja kehittäjät nauttivat täysin riemuin tankin prototyypistä, että se päätettiin lisätä pysyväksi osaksi lopullista peliä.