Uusimmat

Analyytikko ennustaa: PlayStation 5 ilmestyy 2019, tulee olemaan jälleen ”puolikas askel”

13.07.2017 20:49 Muropaketin toimitus

Sony ei virallisesti ole julkistanut PlayStation 5 -konsolia, mutta pelialan asiantuntija Michael Pachter uskoo, että konsoli on jo tekeillä ja ilmestyy vuonna 2019.

Sony julkaisi viime syksynä uusimman konsolinsa, PlayStation 4 Pron, joka on tehokkaampi versio PlayStation 4:stä (2013) ja pyörittää samoja pelejä. Kaikki kuitenkin uskovat Sonyn julkaisevan ennen pitkää myös kokonaan uuden PlayStation-konsolin, ja hiljattain Sonyn Yhdysvaltain toimitusjohtaja Shawn Layden totesikin, että näin tulee ennen pitkää tapahtumaan.

Kuten kerroimme, Layden kuitenkin väitti, ettei PlayStation 5 tulisi markkinoille vielä vähään aikaan. Pelialan asiantuntija Michael Pachter on kuitenkin toista mieltä. Wedbush Securitiesin analyytikkona tunnettu Pachter on ennustanut, että PlayStation 5 tulee ilmestymään jo vuonna 2019.

”Odotukseni on, että se ei ilmesty vielä 2018”, Pachter kertoo tuoreessa haastattelussa GameSpotin mukaan.  ”Se tulee olemaan 2019 tai 2020, mutta varmaankin 2019.”

Pachterilla on myös perusteluita ennusteensa tueksi. Hän uskoo Sonyn julkaisevan 4K-kuvantarkkuuteen yltävän konsolin sitten, kun 4K-televisioiden osuus markkinoista on Yhdysvalloissa 50% ja muualla maailmassa 35%.

”Uskon, että Sonylla on seuraava konsolisykli jo mietittynä”, Pachter uumoilee. ”Uskon heidän tietävän, mitä heidän tulee tehdä.”

Pachter on myös kertonut uskovansa, että PlayStation 5 tulee jälleen olemaan ”puolikas askel”, samaan tapaan kuin PlayStation 4 Pro oli puolikkaan askelen PlayStation 4:ää tehokkaampi. Kiinnostavaa kyllä, Pachter uskoo Sonyn tällä kertaa tekevän takaperin yhteensopivan konsolin, jolla toimisivat myös PlayStation 4:n pelit.

Muropaketin uusimmat