Uusimmat

Analyytikko: Steamin tulot laskeneet merkittävästi, PC-pelit myyvät entistä huonommin

11.09.2019 10:15 Muropaketin toimitus

Pelijulkaisija No More Robotsin tekemän analyysin mukaan Steamin pelit ovat tänä vuonna tuottaneet selvästi vähemmän rahaa kuin viime vuonna.

Ilmaispelattavat pelit, kuten Fortnite ja Apex Legends, syövät PC-pelien tuottoja. Tähän johtopäätökseen tulee No More Robots -pelijulkaisijan analyytikko Mike Rose, joka on Video Gamerin mukaan perehtynyt pelipalvelu Steamin myyntilukuihin kuluvalta ja edelliseltä vuodelta.

Rose perustaa analyysinsa julkiseen dataan Steamin myynneistä, ja hän korostaakin, että johtopäätökset perustuvat arvioihin. Rose kuitenkin tarjoaa kiinnostavan katsauksen PC-pelimyynnin kehitykseen. Hän vertaili 170 peliä, jotka ilmestyivä 5.7.-6.8. välisenä aikana.

Analyysin mukaan vuonna 2018 keskimääräinen Steamissa julkaistu peli myi 5 000 kappaletta ja tuotti 30 000 dollaria, jolloin keskimääräiseksi pelin hinnaksi tuli 12 dollaria.

Tänä vuonna tilanne on toinen. Vuoden 2019 pelit ovat myyneet keskimäärin vain 1 500 kappaletta ja tuottaneet 16 000 dollaria, ja niiden keskihinnaksi jää vain 10 dollaria. Pelien kappalemyynti on siis tämän perusteella pudonnut 70 prosenttia ja tuototkin miltein puolella.

Kuten sanottua, Rose tarjoaa selitykseksi ilmaispelattavia pelejä, mutta Video Gamer esittää mahdollisia lisäsyitä myynnin laskulle. Esimerkiksi Epic Games Storen kahmimat yksinoikeussopimukset ja pelikaupan tarjoamat ilmaispelit syövät väistämättä pelaajia ja ostajia Steamilta. Lisäksi Xbox Game Pass -palvelu alkoi kesällä toimia myös PC:llä, ja sen kautta on tarjolla mittava kirjasto PC:n hittipelejä kuukausimaksulla.

Muropaketin uusimmat