Apex Legendsin syöksykierre jatkuu – Tuotot laskivat jälleen

23.05.2019 20:35 | Muropaketin toimitus

Apex Legends keräsi julkaisunsa aikaan alkuvuodesta valtavan pelaajaryntäyksen. Peli ei kuitenkaan ole onnistunut säilyttämään suosiotaan.

Alkuvuodesta ilmestyneestä Apex Legendsistä povattiin villeimmissä ennusteissa jopa Fortniten kaltaista hittiä ja uutta pelimaailman suurinta tähteä. Sittemmin Apex Legends on kuitenkin menettänyt pelaajia ja samalla pelin rahallinen menestys on laskenut merkittävästi.

Huhtikuussa Apex Legends tuotti kehittäjilleen enää vain noin 24 miljoonan dollarin edestä rahaa, mikä on toki iso summa, mutta vain noin neljännes Apex Legendsin julkaisukuukauden tuotoista, kertoo SuperDatan analytiikka. Kyseessä oli toinen kuukausi putkeen, kun Apex Legendsin tuotot laskivat aiempaan kuuhun verrattuna.

Syynä Apex Legendsin suosion laskemiseen voidaan pitää pelin hidasta päivitystahtia sekä Battle Passia, jota monet pitivät pettymyksenä. Respawnilla on toki mahdollisuus kääntää Apex Legendsin kelkka vielä myöhemmässä vaiheessa uuteen nousuun tulevalla Apex Legendsin toisella kaudella.