Artifactin ja Magic The Gatheringin kehittäjä: Maailmassa on tilaa useille erilaisille korttipeleille

05.09.2018 20:15 | Muropaketin toimitus

Valven tuleva Artifact on uusin tulokas jo hieman saturoituneelle digitaalisten korttipelien markkinoille. Magic The Gatheringin kehittäjänä tunnettu Richard Garfield uskoo kuitenkin, että maailmassa on edelleen tilaa Artifactille.

Richard Garfield on kerännyt aiemmin mainetta hyvin suositun Magic The Gathering -keräilykorttipelin suunnittelijana. Nyt Garfield on kehittämässä yhdessä Valven kanssa Dota 2 -teemaista Artifactia, joka julkaistaan 28. päivä marraskuuta.

Artifact on otettu vastaan hieman ristiriitaisissa merkeissä. Siinä missä osa pelaajista odottaa Valven tulevaa eSports-korttipeliä kuin kuuta nousevaa, pelkää osa pelaajista että kyse on vain ”jälleen uudesta Hearthstone-kopiosta”.

Nyt Garfield on todennut Gamesindustryn haastattelussa, että ”korttipeleillä voi tehdä monenlaisia asioita. Maailmassa on tilaa sekä pokerille että bridgelle.” Garfieldin mukaan Blizzardin Hearthstone on erinomainen peli, mutta ei suora kilpailija. Yhden korttipelin pelaaminen ei estä toisen pelaamista.

Artifactin tapauksessa Valve aikoo keskittyä aluksi hyvin hiottuun peruspelaamiseen ennen ylimääräisten toimintojen lisäämistä. Ainakaan aluksi mukana ei ole yksinpelikampanjaa, kilpailullista ranking-järjestelmää tai tapaa grindata kortteja pelaamalla, vaan pelkkä mahdollisuus pelata Artifactia muita vastaan.

Haastattelussa Garfield kertoo myös Artifactin rahoitussysteemistä sekä siitä, kuinka Valve pyrkii varmistamaan, ettei oikeaa rahaa maksamalla saa valtavaa etua muihin pelaajiin nähden.

Muropaketin uusimmat