Uusimmat

Mad Catz MLG Pro Circuit Controller (Xbox 360)

30.12.2012 16:15 Eric Hartin

Mad Catzin maine on ollut kovassa nosteessa sen jälkeen, kun firma aloitti oikeasti laadukkaiden taistelupeliohjainten valmistamisen. Sitä ennen Mad Catz tunnettiin lähinnä ryönän valmistajana: osassa ohjaimia saattoi olla hyväkin tuntuma, mutta laitteiden kesto on ollut vähintäänkin kyseenalaista luokkaa. Vaan nyt Mad Catzilta tarjolla on puoliammattilaisille pelaajille tarjolla vähän perinteisempää ohjainta.

MLG Pro Circuit Pad on alkuun hämmentävä paketti: mukana tulee d-padit ja tatit sekä Xbox- että PlayStation-tyyliin, tukevalta ja pitkältä vaikuttava johto sekä ammattilaishiirityyliin kasa painoja. Ohjaimen isoin ominaisuus onkin juuri siinä: tatit sekä d-padit ovat erillisiä osia, joita pystyy vaihtelemaan haluamansa mukaan. Myös d-padin ja tatin paikkaa saa vaihdettua haluamiinsa paikkoihin.

Mikäli siis haluaa PlayStation-tyylisen ohjainvaihtoehdon 360-konsoliinsa eikä halua käyttää adaptereita, on Pro Circuit Pad vaihtoehto. Valitettavasti nappeja ei pääse sen kummemmin muuttelemaan. Ne ovat ne standardit Xbox-tyylin napit, halusit tai et. Näiden lisäksi mukana tulleet d-padit ovat kyseenalaista laatua.

Ajatus on toki kaunis, vaan sitten alkavat ongelmat: paketin mukana tulevat d-padit ovat suhteellisen huonot. PlayStation-tyylisessä d-padissa on kaksikin ongelmaa: ensinnäkään se ei ole alkuperäisten nuolinappien tyyliin erillisissä osissa, vaan se on Xbox-tyyliin yhdestä osasta koostuva d-pad. Tässä ei niinkään olisi ongelmia ellei se aiheuttaisi samaa ongelmaa kuin mitä Xboxinkin padeissa on: pienikin painallus suunnasta hieman sivulle aiheuttaa viistopainalluksen.

 
Vain kallista

Tämän lisäksi PlayStation-ristiohjaimessa oli selvästi valmistusvirhe. Se on pikaisella tarkistuksella sen verran yleinen, että Mad Catzillakin ollaan se huomattu ja tunnustettu. Puolilla kerroista yhtä suuntaa painaessa tulikin viistopainallus, vaikka kuinka selkeästi painaa vain yhtä d-padin laitaa. Tämä käytännössä tarkoitti sitä, että aina välillä vasemmalle painaessaan mukaan tuli yläviisto. Moiset yläviistot koituivat aika monesti kuolemaksi Spelunkyssä sekä Street Fighterissa. Xbox-tyylisessä d-padissa vikaa ei ollut, mutta valitettavasti muotoilun takia silläkin tulee viistopainalluksia vahingossa.

Tattien fyysinen tuntuma vastaa pitkälle esikuviensa tuntumaa. Kummastakin tattityypistä täytyy kuitenkin sanoa, että ne ovat huomattavasti paljon herkemmät kuin esikuviensa vastaavat. Moinen vaatii aikamoista totuttelua – varsinkin, jos on tottunut PS3:n analogitikkuihin.

Katselemalla laitteen sivuja pystyy päättelemään, että kyseiselle ohjaimelle saa ostettua erillisiä osia eikä tarvitse ostaa uutta ohjainta, kun tatit pettävät. Hieno juttu, joskaan nappeja ei saa vaihdettua. Toisaalta ajatus siitä, että joutuisi ostamaan kalliiseen ohjaimeensa vielä lisää palikoita, jotta sen saisi toimimaan kunnolla, on vähintäänkin arveluttava.

Sata euroa on suolainen hinta ohjaimesta, jos miettii, mitä sillä saa. Mikäli satasellaan toivoo saavansa ohjaimen, joka toimii juuri niin kuin olettaa Xboxin ja/tai PlayStationin ohjaimen toimivan, on luvassa tyhjä arpa.

 

Mad Catz MLG Pro Circuit Controller
Tekijä:
Mad Catz
Julkaisija: Mad Catz
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: Xbox 360, PS3
Hinta: Noin 100 euroa
Lisätietoja:http://www.madcatz.com/mlg/360_controller.htm
Arvostelija: Eric Hartin

 

Mukana tulee:
Kaksi ohjaimen kuorta (kiiltävä ja matta)
Kaksi 35 gramman painoa
Kaksi Xbox-tyylistä analogitattia
Xbox-tyylinen d-pad
Kaksi PlayStation-tyylistä analogitattia
PlayStation-tyylinen d-pad
Kuulokeadapteri
Kaapeli
Ohjainlaukku