Uusimmat

Steelseries Siberia V3 Prism – laadukasta korvavalohoitoa

19.05.2015 12:00 Heikki Takala

Vilkkuvaloissa on vain sitä jotain. Olipa kyseessä näppäimistön hento hehku, tai hiiren sateenkaaren väreissä loistava logo, ledit ovat tulleet jäädäkseen. Ja miksipä ei. Pienestä valosta kun tuskin haittaa on kenellekään, ja yön pimeinä tunteina hennosti loistavat näppäimet on helppo huomata.

Nyt myös korvat saavat osansa valohoidosta kun Steelseries esittelee V3-Prism mallin. Pohjimmiltaan kyse on hienoinen päivitys V2:een, joka on vakiinnuttanut asemansa edullisempien pelikuulokkeiden keskuudessa.

Steelseriesin design ei ole juuri muuttunut. Kuulokkeet lepäävät erittäin mukavasti pannan varassa korvien päällä, ja muotoutuvat miellyttävästi pään muotoon, tarraamatta turhan kovaa kiinni. Koska rakenne on riippuva, turhat säätämiset jäävät pois ja kuulokkeet syleilevät miltei minkälaista päänmuotoa tahansa. Vaikka tämä toimii erinomaisesti maraton-sessioissa, voi se olla joskus harmittavaa musiikinkuuntelussa. Kupit jäävät joskus ikäänkuin hieman erilleen korvista, joka leikkaa ainakin bassotoistoa turhan paljon. Kokeilu on siis suositeltavaa ennen lopullista ostopäätöstä.

Turhat ulokkeet ovat myös karsittu minimiin. Jos mikkiä ei tarvita, sen voi piilottaa kuulokkeiden sisään. Valoja lukuunottamatta ulkoasu on miellyttävän pelkistetty.

Äänenlaadussa ei ole moitittavaa, ainakaan tässä hintaluokassa. Steelseriesin kuulokkeet on tehty pelaamisen, eivätkä ne tätä peittele. Äänensävy on lämmin, ja isot elementit luovat tehokkaasti tilan tuntua peleissä ja elokuvissa. Ainakin räiskinnässä tämä on selkeä etu, sillä laukaustenvaihdot on helppo paikallistaa taistelukentällä. Mitään virtuaalisurround-kikkailuja ei ole, vaan kuulokkeet toimivat rehellisesti stereona.

Sama pätee elokuviin, jossa kuulokkeet toimivat odotetunlaisesti. Basso potkii hyvin, eikä mikään osa-alue juurikaan jää jälkeen toisesta. Kuten peleissä, korostumattomuus on hyvä asia. V3:n suoritukseen voi olla varsin tyytyväinen jo oletusasetuksilla.

Merkillepantavaa äänenlaadussa on kuitenkin se, minkälaisen dynamiikan niistä saa irti pienen ekvalisaattorin rukkaamisen jälkeen. Ääniala on varsin lavea, ja kuulokkeet ovat hetkeen ensimmäiset jotka ovat neutraaliin päin ja erottelevat selkeästi useammankin istrumenttiraidan kerrallaan, silti puurouttamatta soundia. Minkään klassisen kuunteluun näistä ei toki ole, mutta esimerkiksi Nightwishin kaltainen kevyt humppa on jo varsin kuunneltavissa. Puhumattakaan kitaravetoisammasta rockista, joka istuu kuulokkeisiin kuin nakutettu.

Mikki on erinomainen. Se blokkaa pois suurimman osan taustamölinästä, ja kuuntelevassa päässä oleva ymmärtää kyllä kerrasta mistä puhutaan. Hienosäätöä harrastavat voivat myös ruuvata manuaalisesti mikin herkkyyttä tai käyttää optimointia, joka mukautuu tarvittaessa tausan meteleihin.

Steelseriesiä voi moittia ainoastaan yllätyksettömyydestä. Ne eivät saa sukkia pyörimään hinta/laatusuhteellaan tai varsinaisesti yllätä, vaan ovat ennakoidusti juuri sitä mitä tällä hinnalla voi olettaa saavansa. Joitakin outouksia toki mahtuu mukaan, suurimpana kenties varsin lyhyt johto tietokoneeseen ja varsinaisen volyyminapin puuttuminen. Viimeinen varsinkin on ärsyttävää pelien aikana, mutta tämä toki korjautuu helposti näppäimistön pikanäppäimillä.

Kaiken kaikkiaan Prism V3 on oikein mukiinmenevä kuulokkeja mukava päivitys jo ikääntyneisiin V2 -kuulokkeisiin. Ne päivittävät vanhan mallin 21-vuosisadalle, ja lisäävät mukaan iloiset vilkkuvalot. Hifiä niiltä on odottaa, mutta harvoinpa sitä tässä hintaluokassa tarjoillaankaan.

 

Steelseries Prism V3

Valmistaja: SteelSeries

Hinta:139,90

Lisätietoja: http://steelseries.com/products/audio/steelseries-siberia-v3-prism

Heikki Takala

 

Siberia V2 ei lähde pröystäilylinjalle tai kehuskele tuhottomilla ominaisuuslistoilla. Mikkikuulokkeet keskittyvät enemmänkin selkeän yksinkertaiseen mutta laadukkaaseen toimivuuteen, parilla pikkujipolla.

Steelseries Siberia V2 – pätevä pelikuuloke mukavuudenhaluisille 

 

 

Lisää aiheesta

Asus ROG Orion – korkealla hintalapulla saa vain kohtalaista ääntä 

Creative Tactic 3D Rage Wireless – poikkeuksellisen kestävät pelikuulokkeet 

Gioteck MH-1 – järeämpi Xbox-mikki pienipäisille

Razer Surround Pro – tilaäänet mihin tahansa kuulokkeeseen? 

Roccat Syva –pelinappikuulokkeet – kiva ulkonäkö, pliisu ääni

Sound Blaster Tactic 3D Sigma – Tukevat kuulokkeet pelaajille 

Turtle Beach XP 400 – hyvät kuulokkeet