Uusimmat

Tässä se on, PSP Go

30.09.2009 22:12 Jukka O. Kauppinen

Sonyn PSP-taskukonsolin entistä taskumaisempi PSP Go –malli tulee myyntiin huomenna, 1.10. Aloitimme laitteeseen tutustumisen ripauksen etuajassa. Uusi laite on lopultakin ihan oikea käsikonsoli, pieni ja kevyt.

Myös laitteen ominaisuudet tuntuvat alustavasti mukavilta. Katso kuvat!

Uutuuskonsolin paketti:

 

PSP on tässä vaiheessa käynnistetty ja internet-asetukset säädetty kohdalleen. Myös PlayStation Networkin tunnus on selvinnyt kotvan miettimisen jälkeen. Samaa PSN-tunnusta voi käyttää niin PSP:llä, PS3:lla kuin PC:n kautta. Konsolin näyttö liukuu käytettäessä ylös, paljastaen näppäimet.

 

Konsolin ohjainnamiskat – eli d-pad, analogitatti ja toimintanäppäimet asettuvat miellyttävästi sormien alle. Tatti on upotettu syvemmälle runkoon PSP 1000/3000-malleihin verrattuna. Tosin konsoli tuntuu aiempiin PSP:n verrattuna jopa hämmentävän, pelottavan ohuelta ja heppoiselta. Kestääkö tämä varmasti? Ote on silti jämerä.

 

Näytön vasemmassa reunassa on PlayStation-nappi ja wlan-merkkivalo. Oikeassa reunassa on bluetooth-merkkivalo. Päätynapit jäävät käytettäessä näytön alle.

Ero eri PSP-mallien välillä on huima. PSP Gon rinnalla alkuperäinen PSP 1000 –malli.

PSP Go on aiempia PSP-malleja kevyempi ja pienempi. Ero käsissä pideltäessä on valtava. Vielä suurempi muutos on fyysisen median unohtaminen täysin. PSP Go luottaa täysin internet-jakeluun. Demot sun muut ladataan PlayStation Storesta, pelit ostetaan digitaalisesti ja ladataan laitteen sisäiseen 16 gigan muistiin. Lisää tilaa voi hankkia ostamalla suurikokoisempia muistikortteja. Ostokset ja demot voi ladata myös PC:lle ja siirtää ne sitten joko muistikortille tai suoraan laitteeseen USB-kaapelilla.

Vaikka erityisesti digipainotteisuus voikin olla joillekin punainen vaate, ensimmäisten hiplailujen perusteella PSP Go on sievä, mukavantuntuinen ja kätevä laite. Ensimmäiset pelien ja sälien latailut sujuivat ongelmitta. Tosin Storen softavalikoima on vielä rajoittunut, mutta Sony on lisäämässä pelien nettitarjontaa rutkasti jo lähitulevaisuudessa. Isojen ladattavien pelien rinnalle julkaistaan myös edullisia Minis-pikkupelejä.

Laajempi PSP Go -raportti seuraa.

Sony PSP Go –taskukonsoli tulee myyntiin 1.10. Laite maksaa noin 255-260 euroa.

Laajempi testi PSP Go -konsolista löytyy täältä:

Lisätietoja: http://fi.playstation.com/psp/

Lue myös

Call of Juarez: Bound in Bloodin luonnoksia ja pelitaidetta

Creative Zen Mosaic – laadukas joskin lelumainen MP3-soitin

Eliten julkaisusta 25 vuotta

Microsoft Sidewinder X6 -pelinäppäimistö – melkein suosituspeukun arvoinen

Microsoft Sidewinder X8 –hiiren leveästä takapuolesta saa tuhdin otteen

Sega Mega Drive Portable – testissä taskukokoinen Mega Drive