Uusimmat

Toimituksen suosikkipelit 2014: Kalle Laakson valinnat

26.12.2014 16:00 Kalle Laakso

Vuoden lähestyessä loppuaan mekin palkitsemme suosikkipelejämme. Toimituksen yhteisten valintojen ohella jokainen Domen porukasta sai myös itse osoittaa kunniaa viidelle suosikkipelilleen. Tässä on Kallen lista.

Kriteerit olivat taas yksinkertaiset: viisi peliä, jotka on julkaistu Euroopassa vuonna 2014. Alustalla, genrellä, arvostelumenestyksellä tai formaatilla ei ole väliä, joten 5/5 ja suosituspeukun saanut videopeli on yhtä kuranttia kamaa kuin ylägruusialainen lautapeli perunafarmareista, josta kaksi ihmistä on kuullut.

Viiden suosikkipelin ohella jokainen pääsi myös nimeämään vuoden iloisimman yllätyksensä ja nostamaan hattua vanhemmalle pelille, joka on upottanut kyntensä tämän vuoden aikana. Pidemmittä puheitta itse asiaan!

Halo: The Master Chief Collection

Tuhti paketti ja helposti yksi parhaista peleistä tänä vuonna. Toimiessaan timanttia. Ongelmat ovat nakertaneet ikävästi kiiltävää haarniskaa, mutta peli on menossa huomattavasti parempaan suuntaan. Aikamatka vuosien päähän, aikaan ennen ensimmäistäkään Battlefield- tai Call of Duty -peliä, jotka ovat jollain tapaa tämän hetken standardi ja esimerkki moninpelipuolella.

Forza Horizon 2

Ränn ränn! Forza-festivaalien autopornosta ei kukaan pistänyt tänä vuonna paremmaksi. Ei realistisin autopeli, mutta eittämättä hauskin kokemus. Euroopassa rälläys pitkin Italian ja Ranskan rajaa tarjoaa upeat maisemat toteuttaa villeimpiäkin autofantasioita.

Grand Theft Auto 5

GTA 5 on taas täällä! Näihin sanoihin mureni taas meikäläisen elämä hetkeksi, kun Los Santosin kaamosta hylkivät puitteet suorastaan vaativat huomiota ja tarpeettoman pahennuksen aiheuttamista. Uuden sukupolven GTA on lähes kaikkea mitä peliltä voi vain toivoa.

South Park: The Stick of Truth

Harvemmin ovat roolipelit nousseet omalle Top 5 -listalleni, mutta uusin South Park -peli oli jotain aivan uskomatonta. Musiikki, seikkailu, huumori ja eeppiset erikoiskyvyt tekevät Totuuden tikusta vuoden parasta ja iloisinta ropeltamista.

Guacamelee! Super Turbo Championship Edition

On ollut tapana antaa jokainen vuosi vähintään yksi kunnia latauspelille. Tänä vuonna se on Guacamelee!, josta ei letkeää menoa tai kanoja puutu. Haastetta ja sorminäppäryyttä vaativa hypipompi-peli. Vedetään pahiksia käkättimeen ja pelastetaan nainen -fiesta.

 

Yllättävin peli: Wolfenstein: The New Order

B.J Blazkowicz tuli ja näytti kaapin paikan natseille. Vuoden ehdottomasti yllättävin ja paras ensimmäisen persoonan yksinpelikokemus wanhanajan kaavalla, jossa energiat eivät palaudu takaisin nurkan takana runkkuhuohottamalla. Reilu peli reilulla haasteella.

Extra Life: Red Dead Redemption

Yksi kaikkien aikojen parhaimpia pelejä. Vaikka emopeli on 100-prosenttisesti koluttu läpi, niin joku asia vetää aina Marstonin villissä lännessä puoleensa. Lisäosa ei jää paljoa huonommaksi ja sitä tuli tiiviisti pelattua kesään asti, kunnes Xbox sanoi sopimuksensa irti …kele!