Uusimmat

Toimituksen suosikkipelit: Jukka

28.12.2010 18:00 Miikka Lehtonen

Pari viikkoa sitten annoimme Domen peliosaston toimitukselle vaikean tehtävän: valitkaa vuoden suosikkipelinne. Jos se ilmestyi vuonna 2010 ja sitä pystyi pelaamaan, se kelpasi listalle, oli alusta ja levitysmuoto mikä tahansa. Nyt käymme läpi toimituksen valinnat. Toisen päivän iltamme päättyy maestro Kauppisen suosikkipeleihin.

Tässä Jukan suosikkipelit vuodelta 2010. Mikäli olemme arvostelleet pelin, sen arvostelu aukeaa uuteen ikkunaan pelin nimeä napsauttamalla.

Alan Wake (Xbox 360)

Remedyn kauhuseikkailu on ylivoimaisesti väkevin pelikokemukseni tänä vuonna. Ei vain siksi, että pelin tarina, hahmot ja tapahtumat tekivät suuren vaikutuksen, vaan myös siksi, että se on ainoa peli joka on seurannut minua uniini. Ja valvottanut. Pimeässä makuuhuoneessa. Ylivertainen pelielämys. Siksi.

asd

Red Dead Redemption (PS3, Xbox 360)

Rockstarin länkkäripeli iski hyvään saumaan, harvinaislaatuiseen ajankohtaan jolloin minäkin ehdin jopa pelaamaan jotain videopelejä. Mainio tarina ja letkeä puuhailu viihdyttivät suuresti, mutta Red Dead Redemption iskostui lopullisesti tajuntaan tarinan loppuvaiheen järkyttävällä käänteellä. En osaa sanoa, milloin olen oikeasti tuijottanut pelin ruutua yhtä shokissa, kädet täristen, silmät kyynelissä ja huutaen ”MIKSI? MIKSI?”

Red Deadin loppukäänne järkytti minua, pelien onnellisiin loppuihin ja sankarien ikuiseen elämään tottunutta peliveteraania, niin suuresti, etten ole pystynyt sen jälkeen koskemaan koko peliin.

asd

Gary Grigsby’s War in the East: The German-Soviet War 1941-1945 (PC)

Amerikkalainen pelintekijä Gary Grigsby on viihdyttänyt minua tuhansien pelituntien ajan jo 80-luvulta saakka. Herran uusin teos, vaikka se ilmestyikin joulukuun alussa, on jo muutaman päivän perusteella yksi ehdottomimmista suosikeistani vuodelle 2010. Massiivista, järisyttävän monimuotoista mutta nopeaa ja viihdyttävää toista maailmansotaa maailman kauneimmilla heksoilla varustettuna. Jawohl!

Rock Band 3 (PS3, Xbox 360)

Olkootkin musapelien tähti laskussa, meikä diggaa yhä. Rock Band 3 on genrensä viihdyttävin ja mainioin edustaja, jonka musiikkivalikoima vanhempien RB-pelieni ja nettilatauksieni biisilistaan sekoitettuna on taattu hitti.

MAG (PS3)

En olisi uskonut, mutta konsoleillakin voidaan tehdä hyviä nettiräiskintöjä. MAG todisti mahdottoman mahdolliseksi. Konsolialustastaan huolimatta se on parempi PC-nettiräiskintä, kuin moni yksinomaan PC:lle julkaistu FPS.

Assassin’s Creed II (PC)

Tykkään historiasta. Kovasti. Assassin’s Creed II oli paitsi miellyttävä peli, myös historiallisesti oivallinen ja valloittava näkemys Italian menneisyyteen. AC-pelisarjan tapa sekoittaa todellista historiaa ja henkilöitä pelitarinaan on onneksi maittanut muillekin, joten saanemme nauttia hyvistä seikkailuista jatkossakin.

Golden Oldies -kunniamaininnat:

Hakusessahan olivat nimenomaan parhaat vuonna 2010 ilmestyneet pelit, mutta minkäs teet jos ne vuoden kiinnostavimmat pelit ilmestyivät jo joskus historian hämärissä. Pitää niillekin hattua nostaa!

Forza Motorsport 3 (Xbox 360)

En ole ollut koskaan mikään kummoinen autopelien harrastaja sitten Pitstop II -vuosien. Forza 3 kuitenkin lämmitti suuresti sydäntäni, ehkä eniten sen sisältämien kauniiden klassikkoautojen ja japanilaisten nuhapumppujen ansiosta. Minä en piittaa superautoilla tuhattaviittäsataa ajettavista kilpailuista, vaan nautin rauhallisemmista moninpelikisoista, joissa menestys pohjautuu ajotaktiikoihin eikä reflekseihin.

Red Orchestra: Ostfront 41-45 (PC)

Vaikka Red Orchestra onkin jo useamman vuoden ikäinen teos, on se pitänyt sitkeästi paikkansa pelikoneellani. Uutuuspelejä tulee ja menee, mutta Red Orchestran nettisota pitää sitkeästi pintansa. Pelin suhteellisen mittava realistisuus, hitaampi tempo ja monipuolinen modattavuus tekevät siitä kiintoisamman ja viihdyttävämmän kuin mikään muu FPS.

Lisää toimituksen suosikkipelejä taas huomenna!

Lisää aiheesta

Äänestä: Valitse vuoden 2010 parhaat pelit

Toimituksen suosikkipelit: Juho

Toimituksen suosikkipelit: Henri

Toimituksen suosikkipelit: Petteri

Lue myös

Videoviihdettä välipäiville I: Team Fortressia ja…

Domessa tapahtuu väliviikollakin kaikenlaista!

Vuoden 2010 epäonnistujat -äänestys