Uusimmat

Rautanyrkki 2014 – Suomen suurin taistelupelitapahtuma

26.11.2014 17:00 Niklas Isberg

Porin Taistelupelaajat Ry järjesti 21.–23.11. Suomen suurimman taistelupelitapahtuma Rautanyrkin. Kävijöitä oli noin sata, joista suurin osa osallistui ainakin yhteen turnaukseen. Turnauskestävyyttä vaadittiin niin pelaajilta kuin henkilökunnalta, sillä kolme päivää vähillä yöunilla ottaa veronsa. Unenpuutteesta huolimatta tapahtumassa oli hyvä ja rento meininki, josta kiiteltiin järjestäjiä.

Tapahtumapaikkana toiminut Tampereen Monitoimitalo oli idyllinen. Pelipisteet oli sijoitettu samaan kerrokseen, joten pelien vaihtelu oli mutkatonta. Mätkintää tarjosivat muun muassa Tekken ja Street Fighter, joiden turnauksien aikana saattoi kuulla riemun ja pettymyksen kiljahduksia.

Valtavirrasta poikkeavaa taistelua tarjosivat muun muassa Dong Dong Never Die ja Dark Awake. Molemmat tekeleet ovat varsin omituisia ja jättävät pelaajan pöllämystyneeksi. Varsinkin Dong Dong Never Die on outo tapaus, sillä sen hahmomallit muodostuvat 18000 valokuvasta ja liikkeet ovat suoria kopioita tunnetuista pelisarjoista.

Vaikka Rautanyrkkiä kritisoitiinkin nukkumatiloista ja tiedottamisesta, oli palaute pääpiirteittäin hyvää. Pelaajat kannustivat toisiaan ja mittelöt pysyivät reiluina, vaikka tappiot synnyttivätkin ajoittaisia vihaisia kiljahduksia.

Kävijöiden mukaan Tampere oli hyvä paikka järjestää tapahtuma, sillä paikalle pääsi julkisilla helposti joka puolelta Suomea. Tapahtumaan saapui tappelijoita muun muassa Oulusta ja Joensuusta.

Rautanyrkin järjestäjät huolehtivat vieraidensa ylläpidosta tarjoamalla edullisesti kahvia, mokkapaloja, toast-paahtoleipiä ja virvoitusjuomia. Loistavaksi komboksi osoittautui sunnuntain alennusmyyntien aikaan kahvi ja mokkapala, joita ostettiin kuola valuen.

Turnausten voittajienkaan ei tarvinnut lähteä kotiin tyhjin käsin, sillä parhaiten menestyneet saivat mainetta, kunniaa ja mammonaa. Mestaruuden veivät Killerdoll (Tekken), Yonzai (Street Fighter), wauhti (KOF XII & Uniel) ja lazze (Guilty Gear).

Teksti ja kuvat: Niklas Isberg

 

 

Näkökulma

Vuoden 2014 Rautanyrkki oli yhdestoista laatuaan ja isoin vain taistelupeleihin keskittynyt suomalainen tapahtuma. Se oli myös kolmas Rautanyrkki, jossa olen tähän mennessä käynyt. Osallistuin kolmeen turnaukseen: Street Fighteriin, King of Fightersiin sekä Tekkeniin.

Kuten olettaa saattaa, aikataulut eivät aivan sataprosenttisesti olleet luvattuja. Niistä lopulta kuitenkin pidettiin kiinni suhteellisen hyvin: mitään järkyttävän pitkiä viivytyksiä ollut. Huomaa, että järjestäjäporukka konkaroitunut: pieniä aikatauluhuolia ja pelipisteiden määrään liittyviä hämmennyksiä lukuun ottamatta valituksen aihetta ei juuri ollut.

Iso osa pelipisteistä oli talkoovoimin tuotuja, joten sekaan mahtui roppakaupalla outoja pelejä. Turnauspelien lisäksi palasinkin Street Fighter x Tekkeniä, Dong Dong Never Dieta, Under Night In-Birth: EXE Latea, Sportsfriendsiä sekä Dengeki Bunko FIghting Climaxia . Dong Dong Never Die on outo kiinalainen yhdistelmä tuttua täysin rikkinäisessä paketissa — turnauspelistä siihen ei ole, mutta hupipeliksi siitä irtoaa ainakin muutaman matsin ilot.

Turnausosallistujana oma suoritus meni penkin alle. Möhlin loppusuoralla sekä Street Fighterissa että Tekkenissä ennen kaavioon pääsyä, ja King of Fightersin kaavioon pääsy oli käytännössä kiinni vain vieläkin huonommasta lohkosta. King of Fighters XIII:n menestys jäikin siten kaavioon pääsyyn ja heti sieltä putoamiseen.

Tapahtuma tarjosi pienellä rahalla pikkupurtavaa: porilaisten peliturnausten klassikko on toki mokkapalat, mutta näiden lisäksi oli tarjolla myös toastia sekä kahvia.

Suurin tykytyksen aihe oli vain oma menestys, mutta ehkä harjoittelun jälkeen ensi turnaus sujuu paremmin.

Eric Hartin

 

Lisätietoja: Porin taistelupelaajat ry

 

Lisää aiheesta

Counter-Strike-kaaos: huippujoukkueiden pelaajat paljastuivat huijareiksi, bannit sekoittivat Dreamhackin turnaukset 

Hearthstone Fireside Gatheringit sujuivat mainiosti

 

Luminyrkki 2014 – taistelupelaajat kohtasivat Porissa 

Nettipelaamista C-64:llä

Rapture’99 – jättilanit Skotlannissa keräsi Quake-kuuluisuudet