UUSIMMAT

Arvostelu: Suomalainen Badland Brawl on mobiilipeli, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla

25.10.2018 09:00 | Ilari Hauhia

Badland Brawl vaikuttaa parhaalta mobiilipeliltä aikoihin. Suomalaisen Frogmindin pelissä yhdistyvät kaunis ulkoasu, hauska pelimekaniikka ja mobiilipelille soveltuvat lyhyet pelierät. Pidemmän päälle progressio hidastuu kuitenkin kasvavaan maksumuuriin.


Julkaisupäivä: julkaistu / Studio: Frogmind / Julkaisija: Frogmind  / Saatavilla: Android & iOS  / Testattu: Nokia 8 / Peliä pelattu arvostelua varten: yli 13 tuntia


Suomalainen mobiilipelejä kehittävä Frogmind tunnetaan aiemmista fysiikkapohjaisista Badlands-tasohyppelyistä, jotka ovat keränneet paljon kiitosta niin pelaajilta kuin kriitikoiltakin. Erityisesti Badlandsien värikäs ja sarjakuvamainen ulkoasu sekä eloisa pelimaailma on erityisen kaunista katsottavaa.

Nyt Frogmind on julkaissut Androidille ja iOSille Badlands-sarjan spin-offin, moninpelattavan Badland Brawlin. Fysiikkapohjainen pomppiminen ja ulkoasu ovat pysyneet ennallaan, mutta tasoloikan sijaan Badland Brawlissa ammutaan omia joukkoja Angry Birds -tyylisellä ritsalla keskelle taistelukenttää, tavoitteena tuhota vastustajapelaajan tukikohtana toimiva torni.

Badland Brawlin ytimessä oleva pelimekaniikka on yksinkertainen, hauska, toimiva ja helposti opittavissa.

Pelaajalle on tarjolla erilaisia joukkoja, joilla on erilaisia tehtäviä. Isoa moukaria heilutteleva Big Smith pysäyttää vastaan kävelevät vihollisjoukot ja työntää omia kentällä pyöriviä pommeja kohti vastapään tornia. Bomb Drone pyrkii puolestaan lentämään suoraan vastustajan ulko-ovesta sisään ja perille päästyään tekee valtavan määrän vahinkoa. Fire Birdsien avulla voi ampua alas vastaan käveleviä ja lentäviä vihulaisia, kun taas Blast Rocket työntää kaikkea kentällä olevaa eteenpäin varsinaisen vahingon tekemisen sijasta.

Badland Brawlin suola on eri joukkojen yhteispeli sekä näiden välillä toimiva kivi-paperi-sakset-asetelma.

Pelkkä älytön satunnaisten joukkojen ampuminen taistelukentälle ei vie pitkälle, vaan järjestyksellä on väliä: tornia vahingoittavaa pommia mukanaan kantavaa, mutta yksi vastaan yksi -taistelussa heikkoa Bomb Spideriä ei kannata lähettää matkaan jos kentällä on jo valmiiksi ruuhkaa. Sen sijaan pelikenttä kannattaa ensin tyhjentää vaikkapa Big Smithin tai ketterän Roguen avulla.

Koska Badland Brawl perustuu samaan fysiikkapohjaiseen pelimoottoriin kuin aiemmat tasoloikat, on joukkojen toisiinsa törmäily iso osa peliä. Pieniä ja halpoja Doggoja voi heitellä kentälle tykinruuaksi hidastamaan kohti omaa tornia käveleviä joukkoja. Kallis mutta kestävä Big Smith puolestaan hidastaa vihollisjoukkoja tarvittaessa hieman pidempään.

Erät kestävät vain pari minuuttia, mikä on loistava mitta mobiilipelille. Otteluja voi pelata hyvinkin lyhyillä tauoilla, kuten vessassa istuessa, bussia odottaessa tai kassajonossa seisoessa. Voitetuista eristä pelaaja palkitaan munilla, joista saa päivityksiä nykyisille joukoille. Kun voittoja kertyy tarpeeksi, aukeaa pelaajalle käyttöön myös kokonaan uusia joukkoja, joita voi käyttää uusien strategioiden muodostamiseen.

Badland Brawl onkin varsinkin ensimmäisten tuntien ajan erinomaista mobiiliviihdettä, johon voi addiktoitua hyvinkin voimakkaasti. Progression myötä uusia joukkoja aukeaa tasaiseen tahtiin ja uutuudenviehätys säilyy. Noin kymmenen pelitunnin jälkeen Badland Brawlin tahti alkaa kuitenkin hidastua ja edessä häämöttävä maksumuuri kasvaa suuremmaksi.

Badland Brawlin munien avaaminen ilmaiseksi voi kestää useita tunteja tai jopa päiviä riippuen munan laadusta. Niitä voi varastoida yhtä aikaa vain neljä kappaletta. Kun munahautomot tulevat täyteen, pysähtyy myös ilmaispelaajan progressio. Munat voi toki avata heti paikalla mikromaksujen avulla. Myös uusia joukkoja aukeaa ilmaispelaajalle myöhemmin enää melkoisen harvaan tahtiin, eikä uusille strategioille ole enää yhtä paljoa tilaa.

Vaikka Badland Brawl voi alkaa toistaa itseään pitkällä juoksulla, on Frogmindin tuotos ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Varsinkin ensimmäisten tuntien aikana kauniilla graafisella tyylillä ja hyvältä kuulostavalla soundtrackilla varustettu Badland Brawl on oikeasti paras mobiilipeli aikoihin.

BADLAND BRAWL

”Suomalaisen Frogmindin kehittämä Badland Brawl on kaunis, hauska ja ehdottomasti kokeilemisen arovinen mobiilipeli.”