Uusimmat

Arvostelu: Minecraft Story Moden kakkoskausi on selkeä fanituote

19.08.2017 09:31 Miikka Lehtonen

Minecraft Story Mode Season 2

Mojangin Minecraftista on tullut ilmiö suurella I:llä. Se on toki peli, mutta myös sitä ympäröivä kulttuuri ja scene. Jotkut uivat täysillä keskellä tuota kaikkea, me muut seuraamme hämmentyineinä rannalta. Vain toinen näistä yleisöistä saa mitään irti Minecraft: Story Moden toisesta kaudesta. Arvaatko, kumpi?


Julkaisupäivä: julkaistu / Tekijä: Telltale Games  / Julkaisija: Telltale Games  / Saatavilla: Android, iOS, Mac, PC, PlayStation 4, Xbox One / Testattu: PC / Laitevaatimukset: PC Windows XP tai uudempi, tuplaydinprosessori, 3 Gt muistia, 10 Gt levytilaa, 512 Mt näytönohjain / Pelaajia: 1 /  Ikäraja: 12


Ruotsalaisen pikkustudion Minecraftista on tullut ilmiö, joka elättää kehittäjiensä lisäksi lukemattomia YouTube-staroja, lehtien ja vinkkioppaiden kirjoittajia ja ties mitä muuta porukkaa. Minecraft: Story Mode meni minulta aikanaan totaalisesti ohi, sillä yleinen Telltale-väsymys vaivasi ja olin muutenkin pelaillut Minecraftia viimeksi joskus avoimen betan alkuvaiheissa.

Peli löysi yleisönsä, tietenkin Minecraft-väen joukosta, ja sai toisen kauden. Ensimmäisen jaksonsa perusteella se ei peittele aikeitaan yhtään: tämä on Minecraft-fanipalvelusta, alusta loppuun. Minecraft-allergikot älkööt vaivautuko.

Minecraft Story Mode Season 2

Sankarin taakka

Ensimmäisen kauden päätteeksi Jesse ystävineen pelasti Minecraftin maailman. Sankarin arki ei ole aivan ruusuilla tanssimista, sillä kaikki Order of the Stonen jäsenet ovat löytäneet itselleen erinäisiä velvollisuuksia. Jesse on Beacontownin pormestari, eivätkä muutkaan ehdi omilta jutuiltaan enää seikkailemaan. Tervetuloa aikuisuuteen.

Seikkailua on silti tarjolla, sillä rutiininomainen laamanpelastuskeikka vie Jessen ja Petran vaaran maille. Maan syvyyksistä löytyy mystinen hansikas, joka kirjaimellisesti kutsuu Jesseä pistämään itsensä ylleen. Sitten maahan aukeaakin pohjaton pyörre, josta puskee esiin loputtomasti creepereitä. Eihän tällainen nyt vetele, joten ratkaisua ongelmaan lähdetään hakemaan kirjaimellisesti maailman laidalta muutaman veteraaniseikkailijan kera.

Ykkösepisodista kun on kyse, Hero in Residence lähinnä asettelee pelimerkkejä laudalle, esittelee kakkoskauden suuria teemoja ja hahmoja sekä alustelee tulevia tapahtumia. Siinä sivussa mukana vilahtelee oikeita YouTube-hahmoja, Minecraftin tuoreiden päivitysten sisältöä esitteleviä melko suoria mainoksia ja tietenkin suoraan Minecraftista lainattua pelattavuutta.

Minecraft Story Mode Season 2

Seikkailun aikana pääsee itse rakentelemaan esineitä craftausasemilla, suunnittelemaan kaupunkiinsa koristeita ja taistelemaan vihollisia vastaan. Siinä sivussa heitetään sisäpiirin läppää, joka todennäköisesti aukeaa paremmin Minecraftin parissa enemmän aikaa viettäville. Pelin ystäviä hemmotellaan myös komeilla pienillä kamera-ajoilla ja otoksilla, joissa selvästi on tarkoituksena vain esitellä komeita rakennelmia ja jaella ideoita omiin Minecraft-peleihin.

Tämä ei ole suinkaan vahinko, sillä Story Mode on selvästi niin sanottua fan serviceä. Ei sen ole tarkoituskaan aueta meille pelipapparaisille tai muuten vain kohdeyleisön ulkopuolella oleville.

Entä sitten Minecraft-väki? Rehellisesti sanoen Hero in Residence ei ole mitään parasta Telltalea. Siinä on hyviä ja hauskoja hetkiä, mutta melko iso osa tarinasta menee myös hyvin latteissa ja pliisuissa tunnelmissa. Tämä on tavallaan ykkösosien kirous, sillä pelin täytyy viritellä kuvioita, jotka eivät välttämättä tuota tulosta vielä moneen jaksoon. Toivottavasti edes silloin.

Minecraft Story Mode Season 2

Jokainen tätä juttua lukeva tietää jo, kiinnostaako Minecraft: Story Moden kakkoskausi.

Jos ei ole suuri Minecraft-fani, kannattaa myös seikkailupeli kiertää kaukaa. Sen huumori ja yleinen tyyli on selvästi suunnattu nuoremmalle väelle. Yleisesti tarina ja hahmot jäivät minun perspektiivistäni aika ohuiksi.

Jos ykköskausi kiinnosti, kannattaa kakkoskauteenkin ehdottomasti tutustua. Jos se on pelaamatta ja Minecraft maistuu, kannattaa todennäköisesti aloittaa pelaaminen aivan alusta, sillä kakkoskauden alussa nähtävä lyhyt yhteenveto ykköskauden tapahtumista ei ole kovin kattava.

MINECRAFT STORY MODE SEASON 2 EPISODE 1 – HERO IN RESIDENCE

”Minecraft-seikkailupeli on fanipalvelua nuorille minecraftaajille, muut muut tuskin saavat tästä paljoakaan irti.”

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat