Uusimmat

Panzer Corps: Grand Campaign ’44 & ’45 West DLC (PC)

19.06.2013 14:00 Leevi Rantala

Tekijä: Slitherine
Julkaisija: Matrix Games
Testattu: PC Windows 7, AMD V-Series V160 2.4 Ghz, 2 Gt muistia, ATI Mobility Radeon HD 4250
Saatavilla: PC
Laitevaatimukset: PC Windows XP/Vista/7, Pentium 4 prosessori, 1 Gt muistia (XP) 2 Gt muistia (Vista/7)
Pelaajia: 1-2
Muuta: Ladattavia lisäosa, hinta 4,99€ / kpl
Pelin kotisivu: 1944 / 1845 West DLC
Arvostelija: Leevi Rantala

Panzer Corps iski pari vuotta sitten strategiapelirintamalle ukkosmyrskyn lailla. Se tarjosi kevyitä ja viihdyttäviä taktisia pulmia, joita oli mukava pähkäillä illasta toiseen. Pelistä löytyi myös roolipelimäisiä piirteitä, sillä taisteluihin osallistuvat joukot saivat kokemusta. Oli tyydyttävää nähdä, kuinka alusta asti mukana olleet yksiköt muuttuivat kampanjan aikana hiljalleen kunnon iskujoukoksi.

Kaikki hyvä loppui kuitenkin aikanaan, mutta onneksi Slitherine jatkoi pelin elinkaarta julkaisemalla siihen liudan pieniä kampanjoita. Niissä päästiin sotimaan aluksi itärintamalle ja sen jälkeen painopiste siirtyi läntisten liittoutuneiden suuntaan. Nyt käsillä alkavat olla lopun hetket. Vuosia kestäneiden taistelujen jälkeen Saksan sotavoimien puhti alkaa hiljalleen hiipua.

Länsirintaman kahdessa viimeisessä kampanjassa saksalaiset käyvät todellista selviytymissotaa. Vuosi ’44 alkaa liittoutuneiden Italian maihinnousulla. Monte Cassinon taisteluista pelaajaa heitetään suoraan Normandian maihinnousuun. Tutuksi tulevat myös Operaatio Kauppapuutarhan taistelut Arnhemin, Nijmegenin ja Eindhovenin tärkeistä silloista. Seuraavana vuonna muun muassa hätyytellään amerikkalaisia laskuvarjojääkäreitä Bastognessa ja lopulta tietenkin puolustetaan kolmannen valtakunnan keskusta eli Berliiniä. Mukana on myös vaihtoehtoista historiankirjoitusta Operaatio Merileijonan muodossa, jossa saksalaiset tekevät maihinnousun Englantiin.

Läntisen kampanjan kaksi viimeistä osaa tekevät juuri sen, mitä niiltä vaaditaan. Ne saattavat pitkän kampanjan tyydyttävästi loppuun. Samalla päästään osallistumaan myös lähes kaikkiin tuon rintaman tv-sarjoista ja elokuvista tuttuihin suuriin taisteluihin.

Mikäli lisäosakampanjat ovat jostain syystä jääneet hankkimatta, niin ne kaikki on nyt mahdollista ostaa yhtenä pakettina. Reilun kolmenkympin hintainen ladattava pakkaus sisältää yli 150 tehtävää, joten ainakin rahoilleen saa rutkasti vastinetta. Nyt katseeni kääntyy kuitenkin liittoutuneiden suuntaan, sillä Panzer Corps: Allied Corps kolkuttelee jo ovella. On tullut aika karistaa tomut saksalaisesta univormusta ja hypätä liittoutuneiden leipiin.

 

Toinen mielipide

44 ja 45 West olivat jokseenkin eeppisiä loppuja Panzer Corpsin pitkälle tarinalle. Osa taisteluyksiköistäni oli kamppaillut lukemattomissa yhteenotoissa Puolan invaasiosta lähtien, mutta koskaan sota ei ollut yhtä tuskallista ja julmaa kuin länsirintamalla 44-45. Etenkin 1945 West DLC sai miehen melkein kyyneliin, kun taistelut olivat niin vaikeita, niin hirvittäviä – ja load save game lauloi. Enhän mina voinut millään erota rakkaasta veteraanitankistani. En!

Loppusodan kalusto oli vekkulia. Kun taivaalla alkoi kiitää suihkuhävittäjiä ja panssariosastoissa möyri Kuningastiikereitä, niin kyllähän se tuntui hetken hyvältä. Kunnes täydennyspisteet olivat lopussa ja allibaanien laumat vain vyöryivät kohti.

Moni loppukahinoista oli rakennettu hyvinkin kierosti ja jännästi. Kyllä siinä miestä ahdisti, kun pelaaja isketään useammankin kerran kahden tulen väliin. Berliinistä puhumattakaan. Siinä sai taktiikoitaan miettiä useammankin kerran.

Hyviä lisäreitä, joiden parissa meni taas pelottavan monta tuntia.

Jukka O. Kauppinen

 

Lisää aiheesta

Panzer Corps: Wehrmacht (PC)

Panzer Corps: Afrika Korps (PC)

Panzer Corps Grand Campaign 42-43 West DLC (PC)

Lue myös

Call of Juarez: Gunslinger (PC, PS3, Xbox 360)

Grid 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Napoleon’s Campaigns (PC)

Persona 4 Arena (PS3, Xbox 360)

The Last of Us (PS3)

Warhammer Quest (iOS)

 

Muropaketin uusimmat