Uusimmat

Asus peittosi jo Alienwaren – julkisti 540 hertsin pelinäytön

06.01.2023 07:56 Markku Leppilampi

Alienwaren ennätys meni heti rikki. Markkinoille on tulossa toinenkin järjettömällä virkistystaajuudella varustettu pelinäyttö.

Kerroimme aiemmin 24,5 tuuman kokoisesta Alienware AW2524H -pelinäytöstä, joka yltää huimaan 500 hertsin virkistystaajuuteen. Asus peittosi sen 540 hertsin virkistystaajuudella, vaikkakin täytyy mainita, että käytännössä eroa ei luultavasti tule huomaamaan.

Asus ROG Swift Pro PG248QP -pelinäyttö on Alienwaren mallin tapaan varsin pieni 24,1 tuuman koollaan, ja myös resoluutio on sama 1920 x 1080. Virkistystaajuus on ylikellotetussa tilassa aiemmin mainitusti huimat 540 hertsiä.

Asus kutsuu näytön käyttämää, erityisesti pelaamisen soveltuvaa TN-paneeliaan nimellä E-TN (eSports TN). Se tarjoaa luvatusti 60 prosenttia pienemmän vasteajan kuin tavanomaiset TN-paneelit. Näytössä on myös G-Sync ja Nvidia Reflex -tuki sujuvia ja sutjakoita pelikokemuksia varten.

Audiopuoleenkin on panostettu, sillä näytössä on sisäänrakennettuna ESS DAC DA-muunnin, ja lisäominaisuuksina surround-ääni, viiveetön toisto sekä tehosteita, jotka muun muassa helpottavat askeläänten kuulemista.

The Vergen mukaan tuote on tulossa markkinoille vuoden toisella neljänneksellä. Hintaa sillä on huhujen mukaan 899 dollaria.

LUE MYÖS: 500 hertsiä! Alienwaren uusimman pelinäytön virkistystaajuus yltää todellisiin huippulukemiin

Markku Leppilampi

"Olen useampiin medioihin työskentelevä, monista aihepiireistä kiinnostunut toimittaja. Eri verkkolehtiin tulee raapustettua juttuja muun muassa elokuvista, tekniikasta, tieteestä ja terveydestä. Muropakettiin olen naputellut vuodesta 2019 saakka tietotekniikan maailmaan liittyviä uutisia maustettuna mobiilijutuilla, ja teen myös laitetestejä. Pelisuosikkeihini kuuluvat ainakin Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield-sarja, Civilizationit, Cities: Skylines ja Heartstone."

Muropaketin uusimmat