Uusimmat

Atarilta ja Segalta julkistettiin retrokonsolit – Tulossa kuusi eri mallia täynnä klassikkopelejä

26.07.2017 12:01 Muropaketin toimitus

AtGames on julkistanut kuusi retrokonsolia, jotka perustuvat Atarin ja Segan klassikkokonsoleihin.

Nintendon viime vuonna julkaisema NES Classic Mini -retrokonsoli oli valtava menestys, jota seuraa syksyllä ilmestyvä SNES Classic Mini. Eipä siis mikään ihme, että nyt myös Atari ja Sega ovat julkaisemassa retrokonsoleita, jotka sisältävät laajan pelivalikoiman alustojen tunnetuimpia pelejä.

Atarin ja Segan konsolit julkaisee AtGames, kertoo Game Informer, ja luvassa on kaikkiaan kuusi eri mallia. Esimerkiksi kuvassa oleva Sega Genesis Flashback sisältää 85 sisäänrakennettua peliä, joiden joukossa ovat muun muassa Sonic ja Mortal Kombat -sarjan pelit.

Atarin retrokonsoleista Atari Flashback 8 Gold sisältää puolestaan 120 peliä mukaanlukien Pitfallin (1982) ja Space Invadersin (1978). Kaikki konsolit tarjoavat HD-kuvanlaadun, sekä langattomat ohjaimet. Hinnat tulevat vaihtelemaan malleittain, mutta esimerkiksi Flasback 8 Gold maksaa noin 100€.

Koko mallistoon voi tutustua AtGamesin sivuilla. Verkkokauppa.comin mukaan konsoleiden alustava julkaisupäivä on Suomessa viikolla 37, eli 11. syyskuuta jälkeen.

Kuten aiemmin olemme kertoneet, on Atari julkaisemassa myös kokonaan uuden alustan, joka kantaa nimeä Ataribox. Konsolista julkaistiin viime viikolla ensimmäiset kuvat, mutta tarkempia tietoja laitteesta ei ole julkaistu. Atariboxin on kuitenkin vihjattu pyörittävät sekä klassisia Atari-pelejä että uutta sisältöä.

Muropaketin uusimmat