Uusimmat

Battle royale -pelien mahalasku alkaa? Kesäkuussa julkaistu peli menettänyt yli 90% pelaajistaan

18.08.2018 10:18 Muropaketin toimitus

Hi-Rez Studiosin kesän alussa julkaiseman Realm Royalen pelaajamäärät ovat laskenee tasaisesti pelin ilmestymisen jälkeen.

Fortnite: Battle Royalen ilmiömäinen menestys on poikinut yhä enemmän kilpailijoita markkinoille, ja myös suuret räiskintäpelisarjat Call of Duty ja Battlefield esittelevät syksyllä omat näkemyksensä battle royale -moodista. Kilpailu hittipelin varjossa on kuitenkin kovaa, ja nyt jälleen yksi tulokas kärsii pelaajakadosta.

Kuten Destructoid kertoo, on vasta kesäkuun alussa julkaistu Realm Royale -peli menettänyt valtaosan pelaajistaan. Parhaana hetkenään pelillä oli Steam Chartsin mukaan lähes 105 000 samanaikaista pelaajaa, mutta uutisen kirjoitushetkellä pelaajia on linjoilla vain 1 700.

Pelaajamäärä näyttää myös laskeneen tasaisesti kesäkuun alun jälkeen, mikä ei povaa hyvää Realm Royalen tulevaisuudelle. Destructoidin mukaan yleisin valitus vaikuttaa olevan pelin kehno tasapainotus.

Realm Royale ei olisi battle royale -buumin ensimmäinen uhri. Keväällä uutuuspeli Radical Heights floppasi täysin ja surkea menestys teki lopun Gears of War -kehittäjän perustamasta Boss Key Productions pelistudiosta. Realm Royalen tapauksessa kehittäjästudio Hi-Rez Studios ei tosin varmaankaan ole vaarassa kaatua, sillä studion kehuttu ilmaispeli Paladins on pysynyt tasaisen suosittuna.