UUSIMMAT

“Ette taida pystyä muuhun kuin tällaisen paskan tekemiseen” – Battlefield 2042 -kehittäjät saivat täyslaidallisen

07.01.2022 22:08 Muropaketin toimitus

Reddit-keskustelupalstalla on käyty paikoin jopa liiankin kiivasta keskustelua Battlefield 2042:n tilasta, ja mitä kehittäjien pitäisi tehdä, jotta peli saataisiin korjattua. Tilanne on mennyt niin pitkälle, että Redditin ylläpitäjät ovat pohtineet koko keskustelun lukitsemista.

Battlefield 2042:n kehittäjät kertoivat taannoin sosiaalisessa mediassa, kuinka he ovat palaamassa töihin joululomien jälkeen. Pelikansa kiivastui tästä, sillä heidän mielestä on epäreilua, että kehittäjät eivät työskentele tarpeeksi paljon pelin parissa. Asiasta kertoo PC Gamer.

“Ihmisten pitää levätä. Olemme käynnistäneet toimet Battlefield 2042:n korjaamiseksi, mutta pohdimme yhä sitä, mikä on mahdollista ja mikä ei. Antakaa meidän palata rauhassa töihin. Rakastamme teitä, mutta odotuksenne ovat brutaaleja. Vaatimanne asiat vievät paljon aikaa, jotta saamme ne sovellettua, kehitettyä ja toteutettua”, kirjoitti Electronic Artsin viestintäjohtaja Andy McNamara.

Pelin virallinen Reddit-osio täyttyi hetkessä vihaisesta palautteesta, jossa pilkattiin McNamaran lisäksi myös itse peliä, jota pidetään keskeneräisenä julkaistuna. McNamara poisti myöhemmin viestinsä, ja pyysi anteeksi huonoa viestintäänsä. Myös tästä suututtiin.

“Halusimme valmiin pelin, joten anteeksi vain, kun vaatimuksemme ovat niin kohtuuttomia. Ette taida pystyä muuhun kuin tällaisen paskan tekemiseen”, vastasi eräs Reddit-käyttäjä McNamaralle.

Redditissä ihmeteltiin myös sitä, että jos pelikehittäjän työ tuntuu vaikealta, miksi edes ryhtyä siihen.

“Maksoin sata euroa sellaisesta pelistä, joka ei ole edes puoliksi valmis, ja te vain lomailette”, latasi muuan pelaaja.

Viime marraskuussa julkaistu Battlefield 2042 on ollut pelaajien hampaissa heti siitä asti, kun se tuli saataville, ja peli sai välittömästi kymmeniä tuhansia negatiivisia palautteita Steamissa. Pelaajat eivät olleet tyytyväisiä pelin moninaisiin bugeihin, lisäksi pelin uudistuksia pidettiin huonoina. Osa kritiikin kohteina olevista asioista on esimerkiksi se, kuinka huonoa on otteluiden lopussa kuuluva musiikki.

Pelin Reddit-osion ylläpitäjät ovat saaneet tarpeekseen keskustelun tasosta, sillä he kirjoittivat keskustelupalstalle, että jos et osaa olla asiallinen, älä kirjoita mitään.

“Ei ole kohtuutonta sanoa, että tämän osion keskustelu on äärimmäisen myrkyllistä. On mahdotonta käydä yksinkertaista keskustelua ilman loukkauksien heittelyä. Se alkaa haitata koko Battlefield-yhteisöä ja kaikkia meitä, jotka olemme osa sitä”, ylläpitäjät kertoivat.

Ylläpitäjät totesivat, että jos keskustelu pysyy asiattomana, pelin keskusteluosio lukitaan. Eräs Redditin pelipalstoista suljettiin edellisen kerran viime kuussa, kun Halo-pelien keskusteluosion ylläpitäjät saivat tarpeekseen pelikehittäjiin kohdistuvasta vainosta.

Battlefield 2042 on tänä viikonloppuna ilmaiseksi kokeiltavissa Xboxilla.

LUE MYÖS: Battlefield 2042:n huonot uutiset jatkuvat – uutta sisältöä saatetaan odotella vielä kuukausitolkulla

Muropaketin uusimmat