UUSIMMAT

Belgian viranomaiset saattavat haastaa EA:n oikeuteen loottilaatikoiden takia

12.09.2018 20:59 | Muropaketin toimitus

Belgian viranomaiset saattavat haastaa EA:n oikeuteen, sillä EA ei ole suostunut poistamaan loottilaatikoiksi ja sitä myötä uhkapeleiksi laskettavia korttipakkoja FIFA 18:sta tai FIFA 19:sta.

Belgiassa säädettiin vuoden alkupuolella uusi laki, joka rinnasti peleistä löytyvät loottilaatikot uhkapelaamiseen. Voimaan tullessaan se pakotti muun muassa Valven, 2K Gamesin sekä Blizzardin poistamaan loottilaatikot peleistään Belgian alueella.

EA ei ole kuitenkaan tähän mennessä reagoinut lakiin millään tavalla. FIFA 18:ssa ja tulevassa FIFA 19:sta myydään edelleen loottilaatikoiksi laskettavia korttipakkoja, joista voi kerätä pelaajia Fifa Ultimate Team -pelimuotoon.

Nyt Belgian viranomaiset ovat aloittaneet asiasta tutkinnan, joka saattaa johtaa siihen, että FUT-korttipakkojen kohtalosta väännetään lopulta oikeudessa asti, kertoo Gamesindustry. EA:n toimitusjohtaja Andrew Wilson onkin aiemmin todennut, etteivät korttipakat hänen näkemyksensä mukaan kuulu Belgian loottilaatikot kieltävän lain alle.

Belgian viranomaiset ovat todenneet, että mikäli oikeus päättää että nykyinen laki ei kiellä loottilaatikoita, yrittävät he muuttaa lakia uudelleen.