Belgian viranomaisten päätös: mikromaksuilla hankittavat tavaralaatikot ovat uhkapelaamista

22.11.2017 16:45 | Muropaketin toimitus

Belgian oikeusministeri Koen Geesin mukaan mikromaksuilla hankittavat tavaralaatikot yhdistelevät rahaa, satunnaisuutta ja addiktiota, ja ovat siten uhkapelaamisen muoto.

Mikromaksuilla hankittavat tavaralaatikot ovat olleet pinnalla varsinkin viimeaikoina Star Wars: Battlefront II:n aiheuttaman keskustelun vuoksi. Nyt tavaralaatikoihin perehtyneet Belgian viranomaiset ovat tulleet tulokseen, jonka mukaan tavaralaatikot yhdistelevät rahaa, satunnaisuutta ja addiktiota ja ovat sitenuhkapelaamisen muoto. Siksi niiden käyttöä tulisi siksi rajoittaa merkittävästi.

Belgian oikeusministeri Koen Geesin mukaan uhkapelaamisen ja videopelaamisen yhdisteleminen on hyvin haitallisia varsinkin lasten henkiselle kehitykselle. Belgian viranomaiset aikovatkin työskennellä Euroopan Unionin kanssa, jotta mikromaksuilla hankittavat tavaralaatikot saataisiin kiellettyä, raportoi Engadget.

Myös Yhdysvaltain osavaltio Havaijin viranomaiset ovat ottaneet kantaa mikromaksujen haittoihin. Tulevaisuudessa Havaiji saattaakin saada lain, joka kieltää mikromaksuja sisältävien videopelien myymisen alaikäisille.