UUSIMMAT

Bethesda paljastaa tietäneensä Switchistä jo vuosia sitten – siksi myös uudet Doom ja Wolfenstein -pelit ilmestyvät Nintendolle

30.10.2018 08:05 | Muropaketin toimitus

Bethesda-johtaja Pete Hines on kertonut, että myös tuleva Wolfenstein: Youngblood ilmestyy Nintendo Switchille.

Nintendon viime vuonna julkaisemalle Switch-konsolille on vielä toistaiseksi tullut melko vähän kolmannen osapuolen hittipelejä, mutta suurista julkaisijoista etenkin Bethesda Softworks on lähtenyt tukemaan alustaa isosti. Bethesdan hittipeleistä muun muassa The Elder Scrolls V: Skyrim, Doom ja Wolfenstein II: The New Colossus on julkaistu Switchille.

Nyt Bethesdan markkinointijohtaja Pete Hines on kertonut, että studion tulevista peleistä paitsi Doom Eternal, myös Wolfenstein: Youngblood ilmestyy Switchille. Hinesin mukaan tämä kaikki on mahdollista, koska peliyhtiö tiesi Nintendon konsolista hyvissä ajoin.

VG24/7 kertoo Hinesin paljastaneen, että kehittäjät tiesivät Nintendon uudesta alustasta jo suunnittelessaan vuoden 2016 Doomia.

”Saatoimme siis varmistaa, että sen saattoi skaalata, ja ettei se ollut liian kaukana Switchistä”, Hines kertoo.

Wolfenstein kehitettiin samalla id Softwaren pelimoottorilla kuin Doom, joten siksi myös Wolfenstein II pystyttiin helposti kääntämään Switchille.

”Ja siksi seuraavakin Wolfenstein ilmestyy myös Switchille”, Hines kertoo.

Bethesda-pomo myös korostaa, että Doom Eternal ei ole vain Switch-käännös, vaan sen kohdalla peli on kehitetty Switchiä varten alusta pitäen. Kuten aiemmin kerroimme, ei Bethesda kuitenkaan saanut tulevaa Fallout 76 -verkkoroolipeliään toimimaan Switchillä.

Wolfenstein: Youngblood ilmestyy ensi vuonna. Doom Eternalin julkaisuajankohtaa ei ole paljastettu.

Muropaketin uusimmat